måndag 23 februari 2009

Spunnet & sytt

Fibrer före

100 gram Bfl i mitt hittills mest jämnt spunna garn. Det är ju alltid skönt när man kan se att övning ger färdighet och finare garn.
Värre var det i lördags när jag skulle lära mig Navajo ply. Det var inte alls så himla lätt som det såg ut. Tränade flera timmar på kvällen, men ändå blev det ojämt och plötsliga "överraskningar" slank med på spolen. Det kan man se på bilden nedan. Men det gick i alla fall bättre och bättre och kul var det att lära sig nytt!

En fråga till er som kan: anpassar man öglornas storlek beroende på hur färgrepetitionerna kommer eller ska öglorna helst vara lika stora hela tiden?

Insåg i helgen att jag behövde en matchande (med min väska och stickfodral) liten nessesär att lägga alla tillbehören till mina Knit Pro-stickor. Nu ligger alla extrakablar, nummerbrickor och annat i en egen liten väska. Perfekt. På fredag lägger jag ut några på Lilla stickfrossa
om det är fler som känner ett behov av samma sak.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Du har alltid så vackra färger och tom jag börjar bli sugen på att spinna!
Kram från Annika

Janette Millbom sa...

alltid spännande med före och efter bilder på spunna fibrer tycker jag!! så fiiiint det blir :-)

Navajo har jag inte en susning om, andean plying vet jag mer om ;-)

/J

Mildamakter sa...

Jaaa, jag känner ett ABSOLUT behov av ett grönt fodrag ;o)

Anonym sa...

Men HUUUR fort spinner du garn egentligen? Vad ska du göra med alla nystan du sprutar ut i världen?

/Maria W

Anonym sa...

aldrig någonsin har jag funderat över att spinna eller att pröva att spinna, inte tänkt tanken. Men åh som jag vill pröva nu, men hur vet man vilken sån slända man skall ha när man aldrig gjort det? Jag har snart kollat varenda You-tub film som finns om att spinna, men därifrån till att pröva själv... hmm undrar om det finns någon kurs att gå.

SF sa...

Jag blir också sugen på att spinna när jag ser dina fina färgkombinationer.

Ninni sa...

Vilka fina färger :) Duktig på att sy är du också. Alltid kul att komma in här och läsa i din blogg. Man får mycket inspiration och ideér. Sen hur många som blir gjorda är en annan sak ;)

teresa sa...

Ljuvliga garner!
JAA, jag har en massa idéer på lämpliga platser!!

miastick sa...

Vilka bra vajer-väskor! Mkt bra tänkt. Matcha är bäst.
Navajo, är det bara hur man tvinnar garnet eller har det att göra med hur färgerna blandar sig? Jag ser ju att du har blandat färgerna även på det andra garnet, men jag frågar ändå eftersom jag alltid undrat (nej inte hela livet).

Kram!

Anonym sa...

Hej!
Har man inte haft något behov tidigare så har man väl fått ett nu när man sett dina bilder av de söta fodralen. Kommer nog att behöva ett som matchar mitt gröna stickfodral. Kollar in på fredag.
/Agneta

Anonym sa...

Då vet jag vad jag ska göra på fredag då! Vill också matcha min väska! Säljer du dina handspunna garner?
Hälsar Ulla

Karin sa...

Så fina färger! Väskorna härliga. Tycker om dig. Tack för igår. Puss sis

Sillen stickar sa...

Fantastiskt vackert garn!!!!!!!
kram cilla

Anonym sa...

Jag navajo-tvinnar lite olika. Är färgerna mer solida försöker jag hålla dem oblandade, men är det 1-trådiga väldigt uppblandat så kör jag efter längd. Sedan är inte jag så noga med att tvinna lika långa längder, den lilla öglan (som blir då jag 3-tråds tvinnar) syns ändå inte när man stickar med garnet. Spinner du mest på rocken nu eller blir det på slända också?

Underbara fodral som vanligt!!!