lördag 28 augusti 2010

Sista listen på plats...

... i gästrummet!
I rummet som en gång i tiden tillhörde hembiträdet fanns ett trasigt handfat i ett mögligt hörn när vi flyttade in i vårt "ruckel" för några år sedan. Nu är det rummet färdigfixat. Huset leder alltid med minst 3-0, men det är inget ruckel längre.
Mosaik är ju lika kul som att sticka! Funderar på sätta mosaik överallt faktiskt.

fredag 27 augusti 2010

Partybolero på gång och några tips!

För en stund sedan var det lunchtajm med syrran. Världens bästa syster!
Nu sitter jag och räknar ut olika storlekar till nytt partyboleromönster och provstickning pågår i olika färger och storlekar. Se upp vänner, snart kanske det dimper ner en fråga om att testa mönstret och leta fel...
*****
På söndag firar KarMa 2-årsjubileum (12-17). Garnerbjudanden och självaste Tant Kofta som kommer att vara på plats för att visa hur man kan sticka en kofta uppifrån och ner.
*****
Stäkets hantverk har just uppdaterat med nyfärgade garner, jag fick färgbeslutsångest och kunde inte välja idag. Får tänka tills imorgon tror jag.
Stickfrossabutiken uppdaterades också i morse. Välkommen!

tisdag 24 augusti 2010

Auktion- dags för insamling!

Detta "restgarnsgarn" har många av bloggens besökare frågat om/när det kommer till försäljning. Härvan väger ca 150 gram/273 meter och består av olika ullsorter, mest merino och Bfl.
Nu har jag bestämt mig för att det är dags för en auktion till förmån för översvämningsoffren i Pakistan.
Radiohjälpen är målet för den summa detta garn inbringar.
Det går helt enkelt till så att man lämnar en kommentar med sitt bud (och e-post om man lämnar kommentar som anonym Tillägg efter fråga:om man vill vara helt anonym går det bra att lämna kommentar utan e-post och istället skicka den till anna@stickfrossa.se ).
LÄMNA DITT BUD FÖRE 1 SEPTEMBER 20.00!
*****
Vinnaren kontaktas av mig och sätter in pengar på mitt konto och får garnet samt inbetalningskvitto till Radiohjälpen i ett paket med posten.

lördag 21 augusti 2010


Snabbt och kul projekt. Är extra såld på sådana för tillfället (men jag vägrade ta av garnet hela tiden som det stod i mönstret och har "smygmaskat" mig runt).

fredag 20 augusti 2010

En glömd favorit

Skruvad sjal i olika varianter, både stickade och virkade var mina favoriter för några år sedan. Nu har jag gjort ännu en av garnet som blev kvar efter vantarna.
Ungefär såhär kan man göra om man vill göra en egen:
OBS! ÄNDRAD 15.45 20/8, ett fel har smugit sig in!
Sjalen på bilden är gjord med virknål 4,5 och garngrovlek (klicka på länken till vantarna så ser du exakt vilket garn jag använt) som passar till det, men det spelar inte så stor roll.
Du kan hoppa över varv 3 eller 4 beroende på hur bred du vill ha spiralen eller anpassa efter vilket garn du använder. Gör lite på känn helt enkelt!
****
Lägg upp luftmaskor så lång du vill ha din sjal (sådär mellan 150-200 cm brukar jag välja).
Virka ett varv fasta maskor
varv 1: Stolpar hela varvet (jag brukar göra nertag i bara ena delen av maskan på varvet innan), gör dubbla stolpar i varannan maska.
varv 2: Stolpar (eller halvstolpar om du hellre vill ha det) hela varvet, gör dubbla i ungefär varannan
varv 3 (om man vill ha den lite bredare/fylligare, annars kan man hoppa över detta varv): halvstolpar med dubbel halvstolpe i ungefär var 4:e-6:e maska.
varv 4: avsluta med ett varv halvstolpar eller fasta maskor (jag gjorde i ett avvikande garn på min) Tänk på att virka sista varvet ganska löst.
Fäst trådar och woo hoo så är du klar!
Tillägg:
Garnåtgång ungefär 150-200 gram

måndag 16 augusti 2010

Alldeles egna vantar

Dessa är till mig själv.
Varannan rand i egenspunnet prickigt garn och varannan i
Cascade 220 wool. I hela vanten följer en tråd Kid silk.
Känns som lyxvantar. Gjorda efter detta mönster, men utan krullar då.
En snodd med bollar istället.
*****
Idag var första dagen på nya jobbet. Detta blir så himla bra!


söndag 15 augusti 2010

Mobilfodral






Tänk så kul det är att göra snabbprojekt ibland!

Mobilfodralen är freeformade. Blomman/mönstret till nyckelringen finns här.

*****
Helst vill man ju ha ett överkast med de där fantastiska blommorna... kanske nästa långprojekt. Tror ni att det är bäst att göra det i bomull då? Vilket garn i så fall...

lördag 14 augusti 2010

Luffarschack

Med inspiration från bloggen 365 saker du kan slöjda har jag gjort ett luffarschack.
Resten av dagen är det stickning på altanen som gäller.
*****
En sak till, så roligt det var att så många valde att skicka sina beställningar som presenter till nära & kära igår när stickfrossa.se uppdaterades. Kan inte begripa att jag inte kommit på att skriva ut en så självklar sak tidigare!

torsdag 12 augusti 2010

Förberedelser pågår.

Massor av grejer har förberetts denna veckan. På måndag börjar jag mitt nya jobb som slöjdlärare. Så spännande, roligt och lite nervöst. Som väl är kommer min kollega och hälsar på imorgon, som en fin övergång mellan före jobbstart och efter. Känns väldigt bra.

*****
stickfrossa.se förbereds just för morgondagens påfyllning.
*****
Har också bestämt ihop med ägarna till Kungälvs absolut bästa fik Moody´s att stickfikorna på onsdagar (ojämna veckor) drar igång igen den 1/9 (16.30-19).
Skriv in det i era almenackor kära vänner, för tänk så trevligt vi har det!!
(alla är förstås hjärtligt välkomna!)
*****
Bilderna visar muddar i Pomatomusmönstret och precis som Sillen gör jag sådana så fort jag inte riktigt vet vad jag ska sticka annars. Dessa älskar jag lite extra då garnet är en lyxpresent från samma sill som jag just skrev om.

Ringen på fotot är från oops smycken