fredag 28 januari 2011

En axelvärmare i Posh yarn

 Jag är väldigt svag för garn från Posh. Detta är hallonrött och merino/silke.
Riktigt röd= love it!
Har haft garnet ett tag och bestämde mig för att göra min egen modell av axelvärmare.
Detta blir mitt andra bidrag till årets stickutmaning. Får skynda mig att sticka dessa 12 grejer från mitt lager, brukar ha svårt att hålla motivationen igång men nu går det ju som en dans (kan bero på att jag har ett finfint garnlager;)!
Startar med projekt 3 ikväll till handbollen!
Tillägg:
Hittade ett blogginlägg för några dagar sedan som gör mig på galet gott humör...
kolla denna underbara brud!
*****
Tack för alla trevliga mail och hälsningar som kom i inboxen då jag var sjuk.
I butiken finns lite nya grejer. Välkommen in.

fredag 21 januari 2011

första av 12

Mitt första projekt av garn jag har hemma känns nästan som lite fusk, så litet projekt och inte särskilt mycket av lagret gick ju åt;)
 Men alltid lika snyggt mönster. Här har sockmönstret Pomatomus blivit muddar. Mitt favoritmönster om jag bara fick välja ett enda.
I veckan var jag åter på mitt härliga jobb, min klass sjöng en sång för mig och jag fick massor av kramar. Så najs. Det är tacksamt att vara lärare.
****
Nu är det ju veckans bästa dag! Dags att laga mat, öppna en flaska vin och komma i rätt stämning. Idag tar jag hjälp av denna låten till matlagningen.
****
På fredag 28/1 fyller jag på butiken med lite nyheter och favoriter. Bland annat dyker det upp en tröjgömma för den lite större stickningen (tjuvtitt på bilden nedan), garngömmor för ett och två nystan och stickfodral i olika färger och mönster.


söndag 16 januari 2011

Återvända till det vanliga.

Efter ont kommer gött! Har varit sjuk ett tag, tillbringat lite tid på sjukhus (tack all underbar personal på avdelning 3, fantastiskt att ni var stickintresserade, det förgyllde!!!!) och haft både ont och trååååkigt. Nu vänder det. Så himla skönt. På väg åt rätt håll!
Igår bar det iväg (såååå härligt att köra bil igen!) till kamratcirkel en stund och jag färgade lite fibrer och garn. Hos Elin kan man se bilder på fiberkrig, ulldreads och hur fingrarna kan se ut om man blir så till sig av färger att man glömmer att ta på handskar.
Nya knitty är ju ute och jag gillar denna mest (tror jag i alla fall efter en hastig första koll).
*****
Bebisskorna ovan är till en kollega som just fått barn, grattis Therese!

tisdag 11 januari 2011

Perfekta gruppen

Hos yllet fick jag tips om denna grupp. Tillräckligt fri för att jag tror att utmaningen ska fungera och kännas kul hela vägen. Det går helt enkelt ut på att sticka 12 grejer under 2011 av garn man har hemma.
Inget garnstopp, men ändå stashanvändning.
Känns perfekt helt enkelt!

måndag 3 januari 2011

Jullov!


Jag har jullov. Kan inte ens komma ihåg när jag hade det senast. Det är skönt.
Idag kom fantastiskt garn från Posh (färgen är underbar!) och senaste numret av Designer knitting, härlig combo!
Har börjat på en tröja, det går snabbt framåt i garnet Limari (Araucania) och stickor 7. Lyxsticka i ebenholz från Stäkets hantverk är ett måste när man väl blivit fast. Fläta och mosstickning är en annan finfin combo!
*****
Stickfrossas butik har lite semester när det gäller påfyllning. Det kommer att vara ganska få uppdateringar fram till Stickfest i Väst på Grötö. Det ska bullas upp med fina grejer och lagret ska fyllas till den helgen!
Lite påfyllning kommer i slutet av varje månad och kanske en och annan överraskningsuppdatering. Om du är ute efter något speciellt är det en god idé att du skickar ett mail till mig, då vet jag vad som önskas vid uppdateringarna.