söndag 26 februari 2012

Fram med vårprojektet!

Dags att ta tag i ett gammalt UFO. Idag sydde jag ihop flera rader och blir glad av alla färger.
Det finns inget som slår mormorsrutan!

fredag 24 februari 2012

Ännu en Partybolero

 Nu är mönstret graderat o klart (tror jag...man vet aldrig..).
 Har bloggat denna förut i andra färger (här och här) och nu är mönstret skickat till en provstickerska (tack Kerstin!!). Om någon mer än Kerstin har lust att vara testoffer;) så skicka ett mail till mig. Annars kan det vara bra att veta att det kommer som ett gratismönster här på bloggen när det är testat och rättat.
Material som behövs: en härva Colinette Jitterbug (Garnet finns bla att köpa hos Tummelisa). Ungefär 120 pärlor om man vill (funkar bra utan också). Gaffelverktyg, virknål 3,5, stickor 3,5
*****
I butiken finns nya varor i "hyllorna". Välkommen!


lördag 18 februari 2012

Level 1



 Level 1-mössan- ett snabbprojekt. 
Enkel modell och lyxigt Norogarn är en perfekt kombo.

tisdag 14 februari 2012

Länge sedan...

... jag skrev här. Hade nästa glömt mina inloggningsuppgifter ;)
Så kan det bli ibland. Livet fylls av andra saker och det finns helt enkelt inte tid och utrymme för allt man vill göra. Detta långa uppehåll har tyvärr fyllts av en del tråkiga saker som hänt som gjort att tankarna varit på annat håll.
Nu ska det hur som helst bloggas om en nystickad kofta, Fina bebisens kofta, som är gjord till vänner som snart ska få sitt första barn. Den är stickad i Rowans wool cotton.


 På bilden nedan syns en närbild på axelsömmen. Kom att tänka på Kristina när jag sydde ihop delarna och den dagen för många år sedan hon visade hur man monterar på det allra snyggaste sättet. Maskstygnsdagen.