fredag 30 april 2010

specialare

Den stora högen av Fassetts tyger som inhandlades av Karma garn under SIV börjar få annan form än hög. En specialkollektion stickfrossagömmor i olika storlekar är på gång att produceras. Ingen är den andra lik och YES så kul det är med alla färger!
*****
Träning klar. God frukost över. Redo för en broderidag i det stökiga arbetsrummet. Nya pärlor från Canvas i starka färger gör det ännu roligare.
Förhoppningsvis nya färger på tyg med dagens post eller en brevlåda "som levererar" som Signe mitt i livet brukar kalla det.

måndag 26 april 2010

Monkey till kalla fötter


Ett par Monkey stickade i fina Colinette Jitterbug, köpt hos Tummelisa i färgen Whirley Fig. Strumporna är en present till min svärmor som vill sova med ullstrumpor. Hon tillhör den generation som med automatik säger "vill inte vara till besvär" och "det allra enklaste är gott nog för mig". Men hur kul är det?
Lyxigt garn och lite spetsmönster hör ihop med både bäddsockar och svärmor!
*****
Pratade just med Sillen i telefonen och vi kom på att ingen av oss har någon bra stickning igång. Vi bestämde att innan dagen är över ska vi båda ha det.
Nu ska det botaniseras bland garnerna en stund och planeras. Härligt!

fredag 23 april 2010

Garnprover, uppdatering och vackert lingarn

Idag fick jag vackert lingarn av min kära mamma som hon köpt på resa i Baltikum. Sååå vacker glans och jag funderar förstås på vad det kan tänkas bli.
På nästa stickfika (Moodys 28/4 17.30-19) tar jag med en del vackra garnprover från Huskroken. Gotlandsull och ekobomull i vackra färger utlovas. Är det dags att sambeställa kanske?
Lilla stickfrossa är uppdaterad.

torsdag 22 april 2010

Ull från Gotland och lite annat

Var på Gotland för två veckor sedan och besökte bland annat Gotlands spinneri.
Så underbart ställe! Köpte ullen ovan. Ska bli en kofta om ett tag när den har blivit garn.
Ullen kommer ungefär från det får som är med på bilden nedan. Jag var helt betagen av lammen och kunde knappt sluta titta.

En sjal är klar. Lite som Citron men ändå inte. Världens enklaste, 4 ökningar varannat varv med start från nacken, en några maskor innanför varje kant och två i v-form utifrån mitten. Avslutade med att dubbla maskantalet i kanten för volang och sist en pärlkant. I detta garn och sickor 3,25. Nästan exakt två härvor gick åt.
Verkligen ett fint garn! Rekommenderas.
Tillägg:
Har redan fått flera mail om frågor runt sjalen. Ska skriva mönstret/tillvägagångssättet mer tydligt! Det kommer!

Imorgon på kvällen uppdateras Lilla Stickfrossa. Bland annat kommer det att dyka upp en ny modell, eller rättare sagt en annan storlek på en tidigare modell. Stickpåse fast större (36*36 cm) med ett tillhörande förvaringshänge.
*****
För allra sista gången uppdateras Lilla stickfrossa imorgon. Mycket snart öppnar en ordentlig webshop. Jag jobbar med den och det är fantastiskt roligt. Äkta arbetsglädje!

Stickpåse, modell större

onsdag 7 april 2010

En citronigare citron

Ännu en gång har jag gjort en Citron (svensk översättning finns här). Även denna gång i ett garn från posh. Har lagt till pärlor i nederkanten.
*****
Är just hemkommen från en härlig stickfika på Moodys, som var fyllt med nya och gamla vänner. Från och med nästa vecka är det stickfika varje ojämn vecka, så nu kan vi träffas oftare! Facebookgrupp hittar du här.

tisdag 6 april 2010

Jag är bortskämd!

På Grötö fick jag den allra finaste sjalnål av Helena!
Tusen miljoner tack, den är sååå min.



måndag 5 april 2010

Dags för stickfika & annat

Fick mina älskade ringar uppdaterade och lagade (klantigt att tappa i stengolv...) av käraste syster. Bästa påskpresenten, tack!
*****
På onsdag 7/4 är det stickfika på Moodys igen!
16.30-19
Brukar få frågan om det är öppet för alla och JA det är det.
Alla är hjärtligt välkomna!
Vill man vara med i stickfikans facebookgrupp hittar man den här.
*****
På torsdag åker jag till Gotland på semester. Planerar en textilrunda på fredagen med min fina Yvonne som jag träffade första gången när jag var 4 år!
Huskroken, Gotlands spinneri & Vamlingbolaget väntar och säkert något mer.
Någon som har tips?

torsdag 1 april 2010

Present i brevlådan!

Idag fick jag påskpresent från den allra finaste av sillar.
STORT tack, du är bäst!


Håller just på med de sista lååååånga varven på min andra Citron .
Inte världens roligaste stickning,
men jag gillar resultatet av den första så mycket att det väger upp.