fredag 29 maj 2009

Varje vecka lika underbart med fredag, det är härligt!
Nu är det dags att packa stickningen, fundera på god middag, längta efter stickstund i solen med tillhörande bubbel.
Lilla Stickfrossa är uppdaterad. Denna vecka med många stickgömmor i olika färger. Nästa fredag är det åter igen dags för månadstävlingen. Då presenteras en vinnare. Varje köpt vara från stickfrossa under maj är en lott. Priset är hemligt och kommer med posten i prickigt paket.
Önskar er alla en underbar helg!

söndag 24 maj 2009

En kaninhybrid

I helgen har jag fått gjort en fördelsedagspresent (en tänkt kanin som mest ser lite konstig ut, blev liksom inte riktigt en kanin...), fortsatt på en ofärdig spetssjal och kommit en ganska bra bit, startat en föreläsningsvirkning så att kommande vecka blir bra. Känns som att jag är på gång. Det går nog att jobba upp sig, bara göra och så kommer stick- och virklusten åter av bara farten. Snart är det ju semester och massor av tid!
Sen har jag fått en lite småhemlig present av Helena
i veckan när vi lyckades få till en trevlig lunch ihop. Den presenten ska nog få igång även den mest segstickande och virkgnälliga. Tack!

fredag 22 maj 2009

Fredagsfeeling och stickkris

Går just nu igenom en period kantad av stickkris. Ingen stickning känns riktigt rolig, sådär alldeles underbar, när man aldrig vill sluta. Bara ett varv till... de flesta av er fattar garanterat vad jag menar. Jag längtar efter den där totala stickkänslan när allt stämmer.
Tur att jag kan spinna garn i väntan på bättre sticktider. Sytt har jag också gjort (Lilla Stickfrossa är uppdaterad) och så är det ju faktiskt veckans bästa dag! Dags att förtränga stickkrisen, packa väskorna, bubblet, maten och bege sig iväg på trevligt helgfirande.
Woo Hoo!

lördag 16 maj 2009

Provhärva och pärlgarnsvirkat

Detta är min senast gjorda provhärva. Det är en tråd Kid silk haze ihop med en tråd knapphålssilke tillsammans med små glaspärlor och minipaljetter. Väldigt vackert. Nu funderar jag på att spinna i något fint grönt och sedan tvinna det med kid silk i färgen Jelly (den allra vackraste av gröna). Provhärvan är lite väl sober i färgen för min smak, men kombinationen av material är grym!
*****
Nedan finns bild på ett av mina pärlgarner, nu i uppvirkad form. Det som syns är en kant på en stickad sjal. Det var väldigt kul att det plötsligt dök upp en pärla. Nu skall sjalen blockas. Just detta moment är ett riskmoment, här åker grejerna ofta ner i stickkorgen igen. Trist att blocka helt enkelt.


fredag 15 maj 2009

Fredagsnyhet & Woo Hoo!

Idag har jag en ny modell hos Lilla Stickfrossa.

Tänk att det redan är fredag igen. Om ett tag är det dags för bubbel i trädgården med kärleken innan en god middag. Finns ju bara en sak att säga, Woo Hoo!
Önskar just dig en underbar helg!
*****
Förra fredagen hade vi fantastiskt besök av Lydia och hennes mamma Kajsa, en av mina allra bästa vänner. Kolla in min son som var helt såld!

fredag 8 maj 2009

Det slutade med gröna pärlor

Först testade jag röda pärlor, men de syntes knappt. Beställde snabbt lite ljusare ullblandning för att ha de röda pärlorna ihop med det istället.
Då slutade förstås detta mörka cerise-röda med limefärgade pärlor.
Mer pärlgarn redan på gång, nu med gul ullblandning som kom i brevlådan igår. Köpt här. Just denna veckodag är det aldrig pärlfärg som är i fokus även om jag förstås börjat tänka på vad jag ska ha till det gula... Nix, det är uppladdning inför kommande nervarvning som gäller.
För det är ju FREDAG!

Woo Hoo!
Lilla stickfrossa är uppdaterad som vanligt när det är veckans mest underbara dag. En av mina bästisar, känt varandra sedan vi var 13 år, är på väg hem till mig. Dessutom med nyfödd bebis, det ä lyx!

onsdag 6 maj 2009

Nyspunnet

Efter spinnkursen har jag fortsatt att testa det vi lärde oss. Det är väldigt kul att fota men jag kan inte se det framför mig uppstickat. Men jag väntar på en bok som jag hoppas skall sätta igång idéerna.

Har också spunnit 200 gram merino/silke i röd/rosa blandning som ska få pärlor i sig. Kan inte bestämma mig för om det ska vara röda matta eller limefärgade blanka. Tar gärna emot åsikter!
Såhär såg ullen ut innan den blev garn. Köpt här.

Har också efter tips från Tina lagt till en nyhet på sländväskornas utformning. Från och med fredag hos Lilla stickfrossa är det ett avtagbart axelband på dem. Tack Tina! Önskar att jag var i Stockholm i helgen och kunde komma på ditt öppna hus!

Har också lyckats få min brevlåda att leverera precis som Signes så ofta gör!
Äntligen platta minipaljetter hemma hos mig. Ska spinnas in i garn och glittra ihop med små pärlor. Ska bara lära mig att spinna tunnare först. I sommar, då minsann, ska jag spinna hela tiden!

måndag 4 maj 2009

Vinnaren är...

Grattis, din vinst kommer med posten.
Tack till alla som ville vara med och vinna hemlisen och tack Medea
som tipsade om slumpgenerator!

fredag 1 maj 2009

Härliga fredag är här!
Woo Hoo!
Önskar er alla en underbar helg och ser fram emot
att dra en vinnare på måndag!
Så roligt att det är så många som är med i tävlingen!
Lilla stickfrossa är uppdaterad med nya grejer.