fredag 14 mars 2008

Färdig poncho och lycklig katt


Min poncho i Babysilk är klar! Känns bra. Gjord efter detta mönster med vissa förändringar. En kant har tillkommit och jag har virkat en krage så att den går upp lite mer i halsen.
Kosmos, familjens tant (17 år) som börjar bli lite skruttig ska skämmas bort, har fått kattgräs och kommer att vara upptagen med sin kruka hela helgen.
Sedan har jag köpt garn till syrran som vill ha en sjal från senaste numret av Knitty (sis, gillar du färgen? annars kan jag byta). Det fanns en del annat fint som också hamnade på min önskelista.

15 kommentarer:

teresa sa...

Vilken fin poncho! Har själv ett ponchomönster som ligger o väntar, men det kommer ju så mkt emellan...
Katten är bara för gullig (sa kattälskaren m allergiska barn).

Mia sa...

Jag ska också sticka den halsduken i soft silk till min syrra! Roligt. Jag har bara en härva och den trasslar sig just nu, mycket retligt, på min garnvinda. Får nog köpa mer, men jag tänker börja med en och se hur långt det räcker.

Lena sa...

Kattgräs! Det hade jag glömt bort, jag brukar odla det på fat till påsk. Jag har ingen katt men påskkycklingarnabrukar bli söta i det höga gräset! Tack för tipset. Fö. blir jag poncho-sugen jag me!

PetraO sa...

Vad fin ponchon blev och vilka himla fina bilder du tagit - snajsigt.

Karin sa...

Kära sis!
Färgen är underbar! Det blir toppen. Tjo-ho!
Men...är verkligen Kosmos familjens tant...he-he?
Sis K

Tez sa...

Vilken fantastisk fotomodell!
Fotot är underbart och ritktigt proffsigt! Snyggt!
Kram Tez

Anonym sa...

Vacker farg på ponchon, ser inte alls ut som grundmonstret från Garnstudio, tank sa andring av garn och nagra detaljer andrar hela intrycket. Fin!

Anna Kim sa...

Hej Anna,

Superfin poncho! Jag vill oxå göra. Tack för workshoppen. Bra att du vill ha mer för det känns verkligen lite när det var så många som inte hade några förkunskaper. Det är så roligt med att sticka monkeys en helt ny värld har öppnat sigmed engelska mönster. Helena ligger ett steg före hela tiden. Kram Anna

Karin sa...

Ponchon är ju kanon! Jag blev inspirerad av Petrao att virka en och nu ännu mer! (Fast min blir nog svart eller grå, feg som jag är!)Både garnet och mönstret till Karins sjal är härliga, den sjalen är ett klart måste till våren!

Anonym sa...

Min katt har också fått kattgräs efter ditt inlägg. Fin poncho!
kram Kerstin

Anonym sa...

Vilken bra idé med silksoft till den sjalen, tack för tips.
//Mona

anna sa...

HÄrlig den är super fin!
Tror den är perfekt när man grillat i sommar.. när solen går ner och stämningen upp :-)

Elisabeth sa...

_redan_ färdig! Vet du, jag har inte ens nystat garnet jag köpte den kvällen! Och just nu har jag inte tid, jag förbereder min workshop tills på tisdag!

Helena sa...

Som vanligt:) helt fantastiskt....
Kram Helena

LADY JEN sa...

Riktigt läcker poncho Anna. Rolig virkad kant du avslutat med!

//Jenny