lördag 1 mars 2008

Några dagar i Linköping

I veckan var det dags att åka på kurs i Linköping, laddad med en slända och ull från Spinspiration , kurslitteratur att läsa på tåget och stresskänslor. Jag har aldrig provat att spinna garn. Nu har jag det. Mitt blev väldigt fult, eller om man är snäll, ett garn med VÄLDIGT mycket effekter. Hur som helst var det bra bot mot stressen och fantastiskt roligt! På torsdagens kväll blev jag hämtad av Elisabeth (tack!!!!) för att åka till Garnhärvan som höll kvällsöppet för oss. Så mycket vackra garner och vänliga människor kändes fantastiskt. Lite garn följde med mig hem, hade jobbigt att välja, men nu är jag nöjd. En laddning Babysilk som ska bli en favoritponcho.
En kon med mullbärssilke var också ett måste!
Nu är det bara att träna på att spinna, dömmer redan om en ny slända. Det finns så många vackra sorter. Först träna, sedan önska sig vackra tillbehör... För övrigt håller jag med Helena och Mia. Sockklubbens marsval från Garnstudio är fula och de andra är trista. Tänker hoppa över sockklubben denna månad och gör ett par Monkey till istället. Tänker inte heller köpa mer Merinoull från Australien.

12 kommentarer:

PetraO sa...

Den röda färgen är ju fantastiskt fin! Kommer att bli toppen till poncho - du passar ju så bra i rött också! Mullbärssilke låter spännande - vad ska det bli av det tro?
Kram Petra

Karin sa...

Moo! Din fuling. He-he...

PS. Friade till Morgan igår. Han sa JA. DS.

Elisabeth sa...

Hej igen, så kul att ses och så kul att veta att det blir fler gånger! (träffade Mia idag och överväger nu starkt att kanske åka på stickfesten ändå, jag vill ju, men... )

Nu vill jag ju också veta alla om kursen och ett referat av vad Alan sa!

Mosig efter syefetivalen, men nöjd. Köpte gotländsk ekoull, lite handfärgad mohair och lämnade en underbar AUSTRLIENSISK mrino kvar på hyllan då vi inte kom överens med de som sålde den!

Och nu har jag sett bilder på fulsockorna, nääää... har stickat skaft och häl-lapp nr 2 på mitt eget polkagrispar idag. Nöjd med sticktiden också!

Tina sa...

Spelar ingen roll vad du säger, jag vill SEEEEE ditt fina handspunna garn! :D

Akhila's Handblog sa...

Underbar rod farg. Jag bara alskar rott. Kommer att bli jattefint till ponchon.
Akhila

Anonym sa...

Så underbar röd färg! Snart spinner du fantastiska garner själv!

Bim H-D sa...

Öhhh... vilket härligt garn du fått hem nu då... BÅDA ;) Gillar rött förutom alla andra färger ;) Dock ej pastell, bla...
Mullbärssilke låter dock lite lyxigt - inte så lite heller...
Må så gott... värmländskan Bim, som inte tror hon skulle våga kolla priset på det sista garnet där nej ;)

Ilsefin sa...

Härliga garner! Jag är också grymt sugen på det där mullbärssilket på kon.... fast i oliv-grönt då förstås :)

... och det stämmer att det är DoRedo-boan (fast i egen tolkning) som jag har på gång.

Helena sa...

Det ser ut som du har haft en riktigt lyckad resa :). Fin fina garner till en fin flicka...
Kram Helena
(som oxå friade men min man började asgarva, hm... kanske beror på att jag hade silverperuk på mig..:) )

Mia sa...

Oj, mullbärssilke på Kon... vilken grej. Jag har i helgen köpt mitt livs första mullbärssilkesHärva och känner mig som om jag lyxat till det alldeles fördärvat.

Elisabeth sa...

Nu har jag uppfyllt din önskan kompis! Tur att folk håller reda på mej! ;-)))

Ulricha sa...

Jag har ocksålyxat till det med en kon mullbärssilke :-) Brunt :-)

Sockklubbens marsstrumpor var inte jätteroliga, men jag är ändå ganska nöjd med mina Tropicana (med många ändringar i mönstret) :-)