torsdag 27 mars 2008

Ekologiskt garn

Igår efter jobbet var Petra och jag en snabb sväng på Strikk. Kunde inte motstå att prova Rowans nya bomullsgarn som är ekologisk och växtfärgad. Tänkte göra något med inslag av gaffelvirkning inför Stickfest i Väst.

När jag var på väg till bussen fick jag syn på denna fantastiska Clematis med små limefärgade blommor. Det var kärlek. Den är min. Om någon känner svartsjukan stegras så heter sorten "Pixie" och köptes hos Lagerhaus på Östra Hamngatan i Gbg.


lördag 22 mars 2008

Monkeys igen

Det blir inte så mycket stickat just nu, annat kräver min tid mer än vanligt. Saknar den där känslan när man glömmer allt, tiden flyter på utan att jag sitter och känner mig stressed. Varje stickstund just nu känns lite olaglig. Jobbigt faktiskt. Tiden på bussen är fri och ännu ett par Monkey
är klara (stickade i Fleece artist med 2:or). Gjorde ett par till av dessa då jag inte alls gillade marssockorna i Sockklubben.
Nu ska jag nysta syrrans garn till Lace ribbon, håller tummarna för att Soft silkhärvan inte trasslar. Fler som har dåliga erfarenheter av just dessa härvor?


fredag 14 mars 2008

Färdig poncho och lycklig katt


Min poncho i Babysilk är klar! Känns bra. Gjord efter detta mönster med vissa förändringar. En kant har tillkommit och jag har virkat en krage så att den går upp lite mer i halsen.
Kosmos, familjens tant (17 år) som börjar bli lite skruttig ska skämmas bort, har fått kattgräs och kommer att vara upptagen med sin kruka hela helgen.
Sedan har jag köpt garn till syrran som vill ha en sjal från senaste numret av Knitty (sis, gillar du färgen? annars kan jag byta). Det fanns en del annat fint som också hamnade på min önskelista.

tisdag 11 mars 2008

Avundsjuk på mig själv!

Ibland blir man så bortskämd att man inte riktigt fattar att det är sant. Har några dagar gått runt och varit avis på mig själv!

Men har man världens bästa syster så är det inte så konstigt.

Har fått TVÅ nya halsband (dessutom ett tredje på väg...), kolla in bara och ta mig tusan om hon inte är världens duktigaste syrra också! Så snygga grejer och de finaste är mina!



fredag 7 mars 2008

Behov av att färdigställa...

... drabbade mig av all kraft igår kväll. Examensarbetet känns diffust, framtiden dimmig, godislöftet sviker och när jag slängde en blick bland alla mina korgar som sprider ut sig som maneter på vardagsrumsgolvet insåg jag att det var lika illa ställt där, kolla in...
Vad skulle detta bli? Ingen aning!
Tredje paret Monkey på gång (som om jag var tvungen att göra sockar fastän jag inte gillade marsmönstren...)
En vacker sjal (mer än halvvägs) i underbart Visjö.
Muddar (eget mönster) att göra på bussen (som om det är det enda som går att göra på bussen).
Poncho (se förra inlägget) påbörjad för att garnet är så underbart och jag behöver kläder (inte knöliga bylten i en korg).
För att ta hand om mitt dimmiga liv tog jag inte alls något av ovanstående projekt för att avsluta utan startade på ett nytt, som avslutades efter ett par timmar i soffan. Helt logiskt, eller hur?! Nu är i alla fall något färdigställt!
Gjorda på fri hand med inspiration från ett mönster av Debbie Bliss .
I ärlighetens namn ska jag tillägga att i maneterna finns det ännu fler projekt... till exempel tröja till min kära.
Åter till studierna.

lördag 1 mars 2008

Några dagar i Linköping

I veckan var det dags att åka på kurs i Linköping, laddad med en slända och ull från Spinspiration , kurslitteratur att läsa på tåget och stresskänslor. Jag har aldrig provat att spinna garn. Nu har jag det. Mitt blev väldigt fult, eller om man är snäll, ett garn med VÄLDIGT mycket effekter. Hur som helst var det bra bot mot stressen och fantastiskt roligt! På torsdagens kväll blev jag hämtad av Elisabeth (tack!!!!) för att åka till Garnhärvan som höll kvällsöppet för oss. Så mycket vackra garner och vänliga människor kändes fantastiskt. Lite garn följde med mig hem, hade jobbigt att välja, men nu är jag nöjd. En laddning Babysilk som ska bli en favoritponcho.
En kon med mullbärssilke var också ett måste!
Nu är det bara att träna på att spinna, dömmer redan om en ny slända. Det finns så många vackra sorter. Först träna, sedan önska sig vackra tillbehör... För övrigt håller jag med Helena och Mia. Sockklubbens marsval från Garnstudio är fula och de andra är trista. Tänker hoppa över sockklubben denna månad och gör ett par Monkey till istället. Tänker inte heller köpa mer Merinoull från Australien.