fredag 27 juni 2008

Halsband från syrran

Tänk att få en så här fin present en helt vanlig torsdag! Så är livet när man har världens bästa syster!
Tack! Har haft det på mig idag och älskar det!

På förmiddagen hade jag en mysfika med Sillen. Vi var också inne hos Linda på Deisy Design. Där inhandlades några nödvändiga saker inför semestern och läs nu noga alla garnfreaks... Linda ska ta in Lornas laces sockgarn till oss! Om det är något garn jag vill kunna köpa live så är det detta. Linda, du är grym! Många färger önskas...

söndag 22 juni 2008

Nu är det 2-trådigt!


Woo hooo, nu torkar mitt fina 2-trådiga garn på vindan! Funderar på att göra vantar. Kanske lite fel årstid, men allt kommer åter...

lördag 21 juni 2008

Midsommarklart!

Nya fibrerna är efter första delen av midsommarhelgen två nystan entrådigt garn (varje nystan 50 gram) som ska tvinnas till 2-trådigt. Jag är nöjd, faktiskt helt loss (läs STOLT!). Shit Alabama, plötsligt har jag flyt. Hållit fibrerna som en liten fågelunge, precis som Marie sa till mig i Botaniska, och då flöt det plötsligt som sirap mellan fingrarna och kom ut så jämt som aldrig förr. Redan igång med nästa fiberprojekt.
Provat nyinköpta Rowangarnet och gjort muddar till min dotter. Nöjd med mitt nygjorda mönster som inspirerat mig vidare till annat, förhoppningsvis kommer bilder snart.

Igår morse åkte vi till Orust och syrran med familj. Vi har som vanligt haft det nästan löjligt bra och hela dagen idag har vi suttit på vår underbara veranda med utsikt över havet och grejat med pärlor och garn. Jag kan avslöja att det är många vackra smycken på gång att önska sig. Jag kommer nog att drömma om vackra blå sötvattenspärlor. Hoppas att ett blir mitt...

torsdag 19 juni 2008

Paket på väg och garn

Igår var en lyxig dag tillsammans med Mia. Vi käkade en god lunch och drog sedan vidare till 2knit för en shoppingstund. Jag kom hem med fyra nystan wool cotton i underbara färger. Vet inte vad det ska bli, men idéerna har börjat surra. Lilla Vilja var också med och det är ju så mysigt med fina barn. Igår började jag spinna mina nya fibrer. Vårt landslag var ju så usla att jag knappt ville titta. Min kloka son som är 8 år sa efter 10 minuter att "mamma, det ser ju ut som när vi spelar på skolgården..." Men eftersom jag knappt ville titta fick jag spunnet lite garn istället. Det är så kul!
Min efterlysning av Marie gick bra, det är bara det att mailadressen inte fungerar. Marie, kan du maila mig din postadress? Då kommer ett litet paket med posten... detta gäller även Garntrollet som också ska få paket. Skicka era adresser flickor!

För er som visat intresse av att beställa en stickväska kan maila mig (adressen finns i högerspalten).

Önskar er alla en underbar midsommar!

Tillägg:
Kollade posten i lådan och hittade en present från underbara Sillen.
Jag har fått en varvpeppare! En så rolig idé att man skrattar så fort man tänker på det. Försöker envist förklara vad det är för min käresta. Det går inte så bra. Konstigt.
Tusen miljoner tack vännen!

onsdag 18 juni 2008

Tävlingen är avgjord!


Kommentar nummer 66 har vunnit...

Vinnarens kommentar ser ut såhär:

Attans vad med kommentarer, oddsen talar emot en stckars gök som kanske inte ens kan leva utan den fantastiskt fina väskan. ;)
Jag slänger i väg en kommentar och håller tummarna.

Det är Dödergök som är vinnare av väskan, grattis!
Skicka ett mail med din adress så kommer vinsten med posten!

Ledsen för att du inte vann?
Var med i en annan tävling hos OOPS smycken!

tisdag 17 juni 2008

Fiberklubben har startat!

Fiberklubbens moder kallar färgen för Glad! Jag håller med. Är lycklig för att få göra garn av denna fina färgboll!
Fick så bra spinntips från Marie i Botaniska i helgen (Efterlyser härmed Marie, vill gärna skicka ett litet tack till dig och jag tror inte att du har någon blogg) så nu går det mycket, mycket bättre med den handen jag håller ullen i. Har ju min vackra slända att använda!


Annars ägnas dagen helt och fullt åt att brodera stickväskor i olika färger och mönster. Radion är på, bordet är fyllt av vackra pärlor, fina garner och jag tycker att livet är gött. Bra känsla.

måndag 16 juni 2008

Presentmuddar

En snabb present blev klar igår under fotbollsmatchen. Det var länge sedan jag stickade efter mitt eget mönster. Svängde ihop en prickväska att lägga dem i för att förhöja lyxkänslan. Känns roligare att ge bort då.
Här kommer mönstret!

Annas muddar

Masktäthet: ca 25m/ 10 cm
Garn: Två olika alternativ:
1 nystan Tee tee "Primavera" (meriono/silke) eller
1 nystan Debbie Bliss ”babycashmerino”

Lägg upp 30 maskor på stickor 3 (½-1 nummer större om du stickar hårt, kolla masktätheten!)

Sticka ett varv rätt.

Varv 1: Sticka 20 aviga maskor (dessa 20 maskor bildar resåren, övriga bildar spetskanten) placera markör mellan dessa två ”avdelningar” och följ spetskantens beskrivning, varv 1, på de 10 maskorna som återstår på stickan.
Varv 2: starta med spetskantens varv 2 på de första 10 m, sedan 20 a
Varv 3: 20 r, sedan varv 3 enligt spetskanten

Resårens 20 maskor stickas sedan växelvis 2 aviga varv, 2 räta varv
Mönster till spetskanten som startar med 10 maskor och upprepas 6 ggr per mudd.

Varv 1: 2r, omsl, 2a tills, 1r, (2 omsl, 2r tills) 2 ggr, 1r
Varv 2: 2r, (1 r 1 am i omslagen, 1 r) 2 ggr, omsl, 2a tills, 2r
Varv 3: 2r, omsl, 2a tills, 3r, (2 omsl, 2r tills) 2 ggr, 1r
Varv 4: 2r, 1 r 1 am i omslagen, 1r, 1 r 1 am i omslagen, 3r, omsl, 2a tills, 2r
Varv 5: 2r, omsl, 2a tills, 5r, (2 omsl, 2r tills) 2 ggr, 1r
Varv 6: 2r, 1 r 1 am i omslagen, 1r, 1 r 1 am i omslagen, 5r, omsl, 2a tills, 2r
Varv 7: 2r, omsl, 2a tills, 7r, (2 omsl, 2r tills) 2 ggr, 1r
Varv 8: 2r, 1 r 1 am i omslagen, 1r, 1 r 1 am i omslagen, 7r, omsl, 2a tills, 2r
Varv 9: 2r, omsl, 2a tills, 14r, (i den sista maskan kan man göra en musch om man vill!)
Varv 10: maska av 8m, 5r, omsl, 2a tills, 2r

När du har repeterat spetskantens 10 varv 6 ggr avlutas det sista varvet med att avmaska alla stickans maskor.
Sticka en mudd till.
Montera muddarna med maskstygn från rätsidan. Fäst alla garnändar.

Nu är du klar!

© Anna Andréason
http://stickfrossa.blogspot.com
FÅR ENDAST ANVÄNDAS FÖR PRIVAT BRUK!

söndag 15 juni 2008

Sockblockers, Botaniska, ull och mer

Helt enkla strumpor klara, det enda jag gjort är att göra en extra resårbit runt vristen för att de ska sitta bättre. Använt det underbara garnet Fleece artist i färgen Sangria och självklart mina Harmony 2,25. Kvartsnummer är min grej.
Efter låååång tid kom paket från det stora landet. Fingrarna kunde bara inte hålla sig i styr när ögonen fick syn på dessa sockblockers från The Loopy Ewe.
När jag ändå var på gång åkte det ner lite ull från Lornas lace att spinna av också. Det blev ett dyrköpt klickande. Fastnade i tullen. Har hänt mig en gång förut. Aldrig kul, men jag har en rätt välutvecklad förträngningsförmåga när det gäller sånt.
Snygga sockblockers har jag nu. Vääääldigt snygga.



Bild från gårdagen. Cilla, Mia, Helena satt nära. Alltid trevligt.
En sak till. Det är inte klokt hur många som vill vara med och tävla om väskan. Roligt med så stort gensvar!

fredag 13 juni 2008

Tävling!

Nu är det tävling. Stickfrossabloggen firar massor av besökare och att det äntligen är sommar med mycket tid att sticka!
Vinsten är en stickväska med broderi. Inuti är det fack för stickor, virknålar och mönster. Reglerna är busenkla, lämna en kommentar till detta inlägg och jag drar en vinnare av de som tävlat på onsdag klockan 20.00!

En sak till...
Här kan du kolla in min underbara systers bröllopsbilder!

tisdag 10 juni 2008

Fina vänner!

Igår var en speciellt trevlig kväll. Stickträff hos Sillen i hennes underbara kolonistuga ihop med Mia, Helena och Petra.
Knytkalas med god mat och presentbord. Helena tog med sig scoutmanér till stickvärlden och alla hade med sig varsin present som sedan lottades ut. Väldigt roligt, som julafton!

Väldigt konstiga bilder, bara på presenterna och maten, inte på en enda person fanns i kameran, vad tänkte jag på? Troligen var det på alla böcker och garner vi kolllade på. Alla hade med sig olika saker som kunde vara intressant för oss andra att se. Himmelriket!
Mitt paket innehöll Opalgarn i vacker grön i egen prickig väska! Tusen tack flickor för en härlig kväll!

söndag 8 juni 2008

Som det anstår en skönhet...

... förvaras min nya slända när den inte används. Tack garntrollet för tipset! Det är ju klart att den ska ha en egen sländpåse!Humlorna vältrar sig i Pionerna och låter nöjda. Jag kan stå och titta på hur länge som helst. Då och då kollade jag lite på fotbllen, stickade på mina UFON. Allt samtidigt då vi har flyttat ut en liten tv i trädgården. Det är underbart. Grannar som blev avundsjuka kom över och kollade utomhus de också. En hade sin syrra med sig som inte var intresserad av fotboll men däremot av stickning. Jag sprang in och hämtade en STOR hög med böcker. Alla nöjda.

Syrran är en fru och jag vågar inte blogga bilder före henne, glömde fråga innan de drog iväg på romantisk resa till Köpenhamn.

fredag 6 juni 2008

Broderi och sömnad

I förra veckan trillade det in några väskbeställningar, inte stickväskor (säljs hos Deisy design) utan en variant av väska jag gjorde för några år sedan. Just runt denna årstiden brukar kunder som köpte sådana då önska sig en till eller en att ge bort. Nu har jag gjort den första och återigen blev jag påmind om att även annat än stickning är roligt. Broderi har jag nästan glömt hur mycket jag älskar!

Nu har jag bestämt att det nästa vecka ska bli en sommartävling, så håll utkik! Något stickrelaterat, sytt med broderi. Vi kan ju alltid fira att min nya blogg haft mer än 25000 (!) besökare sedan februari i år, det är inte klokt så roligt! Tack för alla kommentarer och mail.


Glömde skriva i förra inlägget att sländan självklart är från den underbara butiken Spinspiration! En annan sak värd att berättas är att det går att köpa prova på kit med gaffelvirkning samt muddmönster hos Garnhärvan som jag satt ihop.
Sist men absolut inte minst, utan faktiskt STÖRST, är att jag om en stund ska åka iväg till min älskade systers bröllop!

onsdag 4 juni 2008

Sländan är där den ska vara...

... hemma hos mig! Den är så vacker!

Har inte hunnit prova den ordentligt och det lilla jag testade kändes konstigt, har aldrig provat att spinna med en topptyngd slända förut. Men jag tränar så gärna med denna underbara!
Det ska jag göra mer så fort syrrans klänning är klar. Nedan finns en bild för tjuvtitt. Imorgon ska den vara klar och jag känner mig nästan ovan att sy, har mest stickat de senaste åren. Det är ju kul! Hade glömt bort det.

måndag 2 juni 2008

Finns ju annat än garn...


...som också lockar. Speciellt denna årstid om man gillar blommor och trädgård. Varje vår är det lika fantastiskt när min underbara mörkröda orientaliska Vallmo slår ut. Jag brukar stå och passa för att inte missa ögonblicket. Min mamma var här med sin kamera och fotade.
Även andra skönheter, om än lite mer diskreta, får också vara med.
Annars syr jag mest på min syrras brudkläder. Bild kommer säkert både här och på hennes blogg. Snygg som attans rabarber ska hon bli, familjens egen Modesty.