lördag 11 juli 2009

Spinna med slända & skydd av ull

I morse tog jag fram mina sländor för första gången på länge. De är så vackra! Kul är det också, dock används de inte lika mycket efter att spinnrocken kom till huset, men nu minsann ska jag träna upp handlaget igen. Hos Spinspiration finns det underbara grejer att handla, bla sländor från Kunderts (se bilden). De är mina favoriter hittills. Som smycken.
Ibland läser man inlägg hos andra som går rakt in i hjärtat. Det hände för några dagar sedan hos Ilsefin. Stackars, stackars henne. Jädrans skitdjur!
Hur som helst fick jag gjort det jag tänkt att göra länge. Åka till Ikea och köpa plastlådor. Nu har sorteringen och skyddet av skatterna börjat.
Alltid klurigt hur man skall sortera... efter färg, sort, grovlek, favoriter...
Det är svårt det. Lyxproblem (jag vet) men ändå!

9 kommentarer:

Maria sa...

Härligt att se att det är fler som har mängder av garn i gömmorna! Mycket klokt av dig att packa in allt i lådor! Pälsängrar är riktiga monster!

Eva sa...

Jag har också köpt lådor....men nu lutar jag åt att sortera efter garnsorter....
Eva i Lund

frisky frog sa...

Dina sländor är som små konstverk! Rosewood? Lådorna ser också ut som konstverk...
/Kram

Susilull sa...

Härliga lyxproblem tycker jag! Och det bästa med hela sorteringsgrejen är ju att man kan sortera om emellanåt, för visst är det svårt att veta hur man vill ha det för tillfället.
Jag började med färgsortering, övergick sen till ull, bomull, bland etc, har just nu sorteringen fin, favvo- & fulgarner :-)

The Willow Fairy sa...

Snyggt, önskar jag hade det så. Har vissa planer, men måste fixa lite space först.

Carina sa...

Å vad du gör mig sugen när jag ser dina sländor. Har oxå "bara" spunnit på spinnrock det senaste. Hittar du oxå garn nu som du inte träffat på ett tag o glömt av? Kul att greja med det i alla fall. C

Annepålandet sa...

Jeg har også gjemt garnet mitt i plastkasser. Litt synd å gjemme det bort i plast, i stedet for å ha det fremme i kurver og nyte synet, men det er krise hvis det komme møll i garnet så... Jeg har sortert etter "Det fineste", "Det vanlige" og "Alt det gamle som jeg helst skulle brukt opp forlengst". Av og til må jeg ta det frem og se over hva jeg her, det er så mye etter hvert...
Uansett, deilig å få ryddet opp i garnet av og til!

á Yeliqa sa...

Jag har också börjat sortera mina tyger i plastbackar och det är nog det bästa jag har gjort:) Fick betydligt bättre ordning och dessutom mer lättstädat:) Däremot så insåg jag att jag nog hade mer i mina gömmor än vad jag först trodde, eller så är stora backar förvånadsvärt små invändigt:D

'Gumman' sa...

Men hallå, vilka fina arbeten du gör. Gillar det som du spinner i olika färger, snyggt...
Garnväskor, broderi m.m.
Hälsar Ann.