måndag 7 april 2008

Helgens stickfest

I helgen var det den stora stickfesten. På lördagen var det gaffelvirkning på schemat. Det nygjorda kompendiet provades och nog sjutton hade det smugit sig in fel trots alla genomläsningar. Höger stod som vänster och förvirrade innan vi fattade vad som hänt. Ska bli spännande att se om det dyker upp något gafflat på någon blogg framöver. Bilden är tagen 5 minuter innan start, sedan glömde jag att fota. Lite garn inhandlades. Tänkte först låta bli men kom inte på något bra argument vid närmare eftertanke. Stickfest=garnköp! Fyra härvor från Mirasol och lin att använda till maskinstickning (en kon med mullbärssilke och ett par extra ädelträstickor följde också med hem).

Nu till något bättre än garnerna och det var alla trevliga människor på plats. Lyxigt att träffa Cilla, Mia och Helena och andra! Verkligen väldigt trevligt. Dessutom blev jag galet bortskämd av Helena. Fick en prickig ring (!) och stickmarkörer Royal! Helenas sjalnålar såldes slut i ett nafs och kommer i framtiden att säljas hos Garnhärvan. Där kommer man även att kunna köpa mitt kompendie om gaffelvirkning.

På söndagen var jag på en kurs i maskinstickning som Madelene höll i. Plötsligt blev det så enkelt. Nu vill jag ha en egen bums! Någon som vill sälja en Silver reed till mig? Gärna före sommaren.

En extra hälsning till er som kommit fram och berättat att ni läser min blogg och gillar mina mönster. För er som gick mina kurser och var på Grötö över dagen och inte fick väskan med innehåll kan skicka ett mail så får ni de mönster jag hade med i häftet via mail.
Vill man ha hela väskan med både häfte, stickor, sockgarn, ullhärva, ett nystan babycashmerino och ännu fler grejer finns det några sådana kvar hälsar Linda. De kostar endast 150:- Skynda fynda... (skicka mail till info@stickfestivast.se om du är intresserad).
Grattis till Ida (roligt att ses!) som vann helgens knitbattle!
Slutligen ett STORT tack till Marie, Ingrid och Linda för ert fantastiska arbete!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det var så roligt att träffa dig i verkligheten! Tack för vantmönstret med krullarna och rolig kortkurs på eftermiddagen.

Anonym sa...

Måste sägas - du har en otrolig energi Anna - härligt att ha dig med som kursledare! Sen finns det faktiskt ett par stickfest-kits kvar fullproppade med inte bara häftet utan lite gott och blandat från våra sponsorer, endast 150:-. Skicka ett mail om du är intresserad av väskan till info@stickfestivast.se

PetraO sa...

Jag undrar när boken "Nytänk med gaffelvirkning" kommer ut...?
Vilka fina garner du handlat - det är du mer än värd, jag lovar!
Kramar Petra

Karin sa...

Moo!
Jag är stolt över dig sis. Du är bäst! Löv jo.
Din K

Karin sa...

Glömde förresten säga: Vilken fantastiskt fin ring! Mockliga dig (vilket såg väldigt fånigt ut i skriven form...)!

Helena sa...

Tack än en gång för fantastiskt sällskap. Håller för övrigt med Petra........
Ingen bajbaj för mig inte:) bara en massa knepiga bokstäver..
Ångrar verkligen att vi inte testade linbana:)
Love you..

Ulla sa...

Så härligt att du tar upp en teknik som för en tynande tillvaro.Har provat gaffelvirkning men det "bidde" bara ett bokmärke.Både koftan och pulsvärmarna gav inspiration.Så bra att ditt häfte kommer att gå att köpa och att det blir en utmaning för oss andra också.Varför inte ett GAL?
Ha en bre dag.
Ulla

Ulla sa...

Jag menar naturligtvis
Ha en bra dag.
Ulla

Akhila's Handblog sa...

Jag är väldigt avis på alla som kunde vara med på Grötö. Måste ha varit jättehärligt. Skulle också gärna ha viljat vara med på din kurs. Har aldrig provat, men skall försöka få tag på ditt kompendie när det kommer ut. Får be någon här sända det till mig i UK.
Kramar,
Akhila

Marie sa...

Kul att du fastnade för maskinstickning. Det finns en lista på kanalen som heter "maskinstickning" och en på Yahoo (min) som heter "maskinsticka". Vi på den sistnämnda har haft en inspirationsträff och jag hoppas på fler. Ska bara hämta mig lite först. För övrigt håller jag med alla föregående talare: du tillförde mycket till SiV med din positiva, kreativa personlighet.

Anonym sa...

Jag är sååå avundsjuk! Jag hade ju tänkt att åka ut till er och allt, men sen kom helgen alldeles för fort, och jag som vanligt alldeles för dålig på att planera. Men vad kul att det var så bra! Jag får helt enkelt hoppas på nästa tillfälle!

Anonym sa...

Nu när jag har träffat dig vågar jag mig på en liten kommentar. Tycker mycket om din blogg och följer vad du gör dagligen. Det var roligt att du såg så nöjd ut vid stickmaskinen, jag var inne då och sa hej med blå och grön sjal på mig.
Kristina

Anonym sa...

Ja, jag vet att jag missade ne massa härligt. Dessutom blev jag sjuk, men jag hade väl hållit mej frisk om jag åkt iväg. Jaja- det blir fler gånger!

TruckerElin sa...

Önskar att vi hade Stickfest här upp i Norrland med.., men har int hittat nån. Det verkar så roligt!