onsdag 24 september 2008

Tid, dagens barnskor och nytt garn

I flera kommentarer till förra inlägget kommer frågan upp hur jag hinner allt. Det är ganska enkelt. Sett någon vuxentröja eller spetsstickad sjal i tunt garn här den senaste tiden? Nix, här görs snabba och små saker för att hålla mitt humör uppe bland alla andra krav livet ställer. Enkelt va!?

Idag har jag åkt buss och haft med virkningen (ytterligare ett hett knep att få tid till det roligaste). Nu är veckans barnsocksmönster från fotot (se förra inlägget) omgjort till en sandal, ytterligare en modell från samma grund på gång men inte klara.
Bussen åkte jag bland annat för att ta mig till Desiy där det dagen till ära (finns ju alltid något att fira) inhandlades Lornas lace's sockgarn som precis kommit in i butiken! Svårt att välja bland fina färger, men till slut kände jag hur det blev rätt och under tiden pratade jag med Linda och andra trevliga kunder om kommande produkter från Knit pics. Spännande, vem vill inte ha ner till storlek 3 till sitt rundstickskit!?

9 kommentarer:

Boel sa...

Smart tänkt om tid både när det gäller småsaker för att muntra upp sig själv och att använda tiden på spårvagnen till västentligheter. Jag har just en omåttligt stort behov av att sticka koftor och det tar ju tid...

Måste vara härligt att få klämma på Lornas Lace garnet - får väl ta mig till göteborg snart igen.

Boel

Maria sa...

Du har gjort en bra val på Lorna's Laces-garnet. Edgewater är min egen favorit just nu!
BLir spännande att se hur de blivande sockarna kommer att se ut. Själv stickar jag på en sjal i Helen's Lace i samma färg. Trist bara att det tar så låååång tid.
Ha det bra!

Sillen stickar sa...

Ja å det är tur att jag har dig som ger mig så mkt inspiration. Jag ska börja kolla efter en bra bild. Det kan ju oxå vara en sak från nån hip designaffär som man kan ta en bild på och sen försöka lösa mönstergåtan.
SNYGGT SOCKGARN!! En blir sögen att stäcka söckör när en ser sönt vöckert göööööörn!
kram Cilla

Helena sa...

Shit så snyggt! Jag ska nog TA mig tid för en liten stadstur.

fale artut sa...

Hallå där! Småsaker är bra, i natt satt jag på akuten och stickade på en barnstrumpa. Opal Neon i Norges färger, bra att ha något i händerna. Ska försöka göra den klart i kväll. Men du har fin känsla i dina saker!

Janette sa...

Jag vill, jag vill! ;-)

De ser härliga ut garnen, synd att jag är på köpstopp :-(

jag och en viss mörkhårig kollega till dig har idag enats över att man kan prioritera handarbetet över städning - då får man oxå mycket gjort :-P

/J

PetraO sa...

Vilka fantastiska små barnskor! Och garnet ska vi inte prata om - undrar om man ska ta en sväng till stan imorgon...

Maria sa...

Vad är det för storlek på stickorna till det garnet? Ser jättehärligt ut.

Paulina sa...

visst är det mönstret ur Erica knights bok med baby och mammakläder?
om det är det, skulle du isåfall kunna förklara för mig hur de menar att man ska göra efter spännet, förstår inte alls. :S