måndag 17 november 2008

En bortglömd skatt

För några år sedan när jag gick helt bananas på stickning (övergav sömnaden helt under två år) fick jag en stor A3 mapp av en vän, hon sa att det var en skatt. Jag fattade nog inte riktigt HUR mycket skatt det var och har sen glömt att den finns.
Fram till nu, när jag går runt och tänker på Fair Isle och att sticka med en färg i varje hand mest hela tiden efter en miniworkshop hemma hos Sillen. Jag vill göra allt med en färg i varje hand!
Det är MASSOR av gamla mönster sammansatt av Britt-Marie Christoffersson. Jag är så lycklig! Tusen tack min vän, jag var glad redan då, men inte som nu!

Vill också tacka för ett underbart paket som kommit med posten från en annan vän. Så underbart Alpackagarn i grymma färger och nya pärlor! Tack, love you!


10 kommentarer:

Sillen stickar sa...

Fasen va najs att hitta en skatt så här på en måndag!!! Å sen få garn och pärlor! Kul att du ska sticka tvåfärgat. Det ska jag göra oxå men NÄR vet jag inte. Jag har liksom lite andra saker att tillverka.
kram Cilla

Jo sa...

Oooooh, lyllo! En mapp med inspiration och beskrivning av mönster, superbra ju! :)

fale artut sa...

Det var många skatter på en gång!
Väntar med spänning på att se vad det blir för rafflande skapande ur dina händer. Här är det för lite stickning, får se om det kan åtgärdas....

Textil stil sa...

Ja det kan man verkligen kalla för en skatt. Det är så snyggt med mönsterstickat.Trodde aldrig att jag skulle höra mig själv säga det, men så är det.Nu drömmer jag om fair Island och norska knästrumpor!!! ha det fint!

Helena sa...

Sicken underbar måndag:) Skatter och present det är ju alldeles underbart!

PetraO sa...

wow vilket fynd - och vilken present, man behöver ju knappt sticka flerfärgat med ett så vackert garn...

teresa sa...

Britt-Marie Christoffersson är ju ett BEGREPP i stickvärlden, så grattis!!
Jag är löjligt lycklig över mitt nya nål-etui - TACK!!!!

Ulricha sa...

Åh, vilken skatt! Mycket bättre än guldslantar och annat tjaffs :-)

Jag funderar på att sticka dina muddar med mosstickning på skaftet. Mosstickning är ju också lite elastiskt.

kristina sa...

Passar bra med en mönsterskatt om du fastnat för tvåfärgsstickning. Bilden visar väl hallandsmönster och inte fair isle-mönster, men de kan naturligtvis stickas efter samma metod.

med nål och tråd sa...

Ja jisses vilken stickskatt. Jag var på en utställning av Britt-Marie Christoffersson för några år sedan när hon själv berättade om sina alster. Jag summerar: hon är som en stickmaskin personifierad. Coolt som tusan.