måndag 23 februari 2009

Spunnet & sytt

Fibrer före

100 gram Bfl i mitt hittills mest jämnt spunna garn. Det är ju alltid skönt när man kan se att övning ger färdighet och finare garn.
Värre var det i lördags när jag skulle lära mig Navajo ply. Det var inte alls så himla lätt som det såg ut. Tränade flera timmar på kvällen, men ändå blev det ojämt och plötsliga "överraskningar" slank med på spolen. Det kan man se på bilden nedan. Men det gick i alla fall bättre och bättre och kul var det att lära sig nytt!

En fråga till er som kan: anpassar man öglornas storlek beroende på hur färgrepetitionerna kommer eller ska öglorna helst vara lika stora hela tiden?

Insåg i helgen att jag behövde en matchande (med min väska och stickfodral) liten nessesär att lägga alla tillbehören till mina Knit Pro-stickor. Nu ligger alla extrakablar, nummerbrickor och annat i en egen liten väska. Perfekt. På fredag lägger jag ut några på Lilla stickfrossa
om det är fler som känner ett behov av samma sak.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Du har alltid så vackra färger och tom jag börjar bli sugen på att spinna!
Kram från Annika

Janette sa...

alltid spännande med före och efter bilder på spunna fibrer tycker jag!! så fiiiint det blir :-)

Navajo har jag inte en susning om, andean plying vet jag mer om ;-)

/J

Mildamakter sa...

Jaaa, jag känner ett ABSOLUT behov av ett grönt fodrag ;o)

Anonym sa...

Men HUUUR fort spinner du garn egentligen? Vad ska du göra med alla nystan du sprutar ut i världen?

/Maria W

ann/skaperlust sa...

aldrig någonsin har jag funderat över att spinna eller att pröva att spinna, inte tänkt tanken. Men åh som jag vill pröva nu, men hur vet man vilken sån slända man skall ha när man aldrig gjort det? Jag har snart kollat varenda You-tub film som finns om att spinna, men därifrån till att pröva själv... hmm undrar om det finns någon kurs att gå.

Signe sa...

Jag blir också sugen på att spinna när jag ser dina fina färgkombinationer.

Ninni sa...

Vilka fina färger :) Duktig på att sy är du också. Alltid kul att komma in här och läsa i din blogg. Man får mycket inspiration och ideér. Sen hur många som blir gjorda är en annan sak ;)

teresa sa...

Ljuvliga garner!
JAA, jag har en massa idéer på lämpliga platser!!

miastick sa...

Vilka bra vajer-väskor! Mkt bra tänkt. Matcha är bäst.
Navajo, är det bara hur man tvinnar garnet eller har det att göra med hur färgerna blandar sig? Jag ser ju att du har blandat färgerna även på det andra garnet, men jag frågar ändå eftersom jag alltid undrat (nej inte hela livet).

Kram!

Anonym sa...

Hej!
Har man inte haft något behov tidigare så har man väl fått ett nu när man sett dina bilder av de söta fodralen. Kommer nog att behöva ett som matchar mitt gröna stickfodral. Kollar in på fredag.
/Agneta

Anonym sa...

Då vet jag vad jag ska göra på fredag då! Vill också matcha min väska! Säljer du dina handspunna garner?
Hälsar Ulla

Karin sa...

Så fina färger! Väskorna härliga. Tycker om dig. Tack för igår. Puss sis

Sillen stickar sa...

Fantastiskt vackert garn!!!!!!!
kram cilla

Garntrollet sa...

Jag navajo-tvinnar lite olika. Är färgerna mer solida försöker jag hålla dem oblandade, men är det 1-trådiga väldigt uppblandat så kör jag efter längd. Sedan är inte jag så noga med att tvinna lika långa längder, den lilla öglan (som blir då jag 3-tråds tvinnar) syns ändå inte när man stickar med garnet. Spinner du mest på rocken nu eller blir det på slända också?

Underbara fodral som vanligt!!!

Anonym sa...

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片