fredag 27 februari 2009

Prover och sticktankar

Det är kul att göra provlappar. Det sätter igång idéerna och det kan behövas eftersom jag helt snöat in på att spinna. En del har jag faktiskt stickat, men det kommer mer om det senare kommer efter att jag fått fotohjälp. Min kära mamma har lovat att rycka ut i helgen.
Får en del kommentarer och frågor om vad jag gör med mina egenspunna garner. Det är en lite knivig fråga faktiskt eftersom jag absolut inte gör någonting med dem, vilket jag önskar att jag kunde skryta med. Får försöka att kunna vara lite mallig snart. Ska bara bestämma mig för VAD det ska bli... av någon anledning är det svårare att bestämma sig än med "köpegarn". Fler som känner så?

Nu kommer det bästa av det bästa... det är FREDAG! Woo Hoo!
Det betyder också att det finns lite nytt hos Lilla Stickfrossa.

Önskar er en underbar helg!

15 kommentarer:

PetraO sa...

Woohoo! Tänk att man kan gå igång på provlappar - det är coolt!

Emmy sa...

Tjoho. Det är kul med provlappar :)
Håller fullständigt med om att det är svårare med handspunnet än köpegarn. Man älskar ju de där garnerna på ett helt annat sätt och då blir det så mycket viktigare att det blir rätt. Och så blir de gärna liggande. Fast jag spinner numera oftast med ett mål. Inte för att det alltid blir så i slutänden för det...

The Willow Fairy sa...

Vad är det för teknik i den översta bilden, det grå/vita garnet? Otroligt vackert.

Jag spinner ju också en hel del och just nu hänger det flera härvor som inte är avsedda för något specifikt. Jag blir glad av att titta på dem, men så ibland så händer det en tanke dyker upp och då är det härligt att ha ett garn hängande.

Ibland spinner jag för ett speciellt projekt och då känns det som det tar extra lång tid att bli klar med spinnandet för då är man ju ute efter att kunna börja sticka.

Anonym sa...

Hur har du gjort provlappen under de virkade roliga rundlarna? Ser spännande ut! Om du vill kan jag ta över garnerna om du inte vet vad du ska ha dem till...
Kram från Annika

Lena sa...

JAg gick en vävkurs på Komvux för 100 år sedan. Vävde bl.a ett blått bomullstyg. Så speciellt...
Precis din känsla över eget spunnet garn- man har GJORT DET SJÄLV! Stolt! Jag har fortfarande inte satt saxen i mitt tyg...

Trollmamman sa...

Jag är imponead över dina läckra fotografier. Det är så "artistiska" eller nåt :-)

Själv är jag totalt ointresserad av fotografering, men jag är slog ändå på stort idag på lunchen och gick och köpte mig en ny kamera. Kanske kan det bli roligare om jag har bra verktyg?

Anonym sa...

Jag vill HA allt du gör! Idag lyckades jag i alla fall få ett fodral!

Kram från Eva Bäckström

fale artut sa...

För mig är största nöjet att spinna och se hur garnet blir, om det överhuvudtaget går att använda är en helt annan sak.... Nu har jag gjort flera par vantar, muddar, halsduk, sjal och det är en härlig känsla med egenspunnet garn. Går inte att beskriva.....men o man ska göra stora projekt är det ju bra med större mängd i samma grovlek, och det är inte så lätt. 2 hg har jag fått till lika, till vantar, tjocka, varma! Dina prover är inspirerande, den där ljusgrå, vad är det för teknik? Vackert!

Birthe P sa...

At bruge håndspundet garn er virkelig ikke nemt.. Kun hvis man i forvejen har besluttet sig for hvad det skal blive til. Men et smukt nøgle håndspundet garn har jo et potentiale til at blive til hvad som helst - blot skal det ikke være hvad som helst, det skal være noget helt specielt!! - så jeg kender det.. :-)

Karin sa...

Så mycket fint sis! Färgerna på sakerna på Lilla Stickfrossa gav mig gåshud. Du äger.
Puss K

Tina sa...

Handspunnet garn är ju unikt, fantastiskt, speciellt, underbart.... klart det kräver mer omtankte och eftertanke än vanligt köpegarn!
Samtidigt måste man komma över tröskeln och börja använda det - för det är 100 gånger trevligare att sticka med än köpegarn! There's no turning back....

ann/skaparlust sa...

Åh det kan jag förstå att det är lite svårt att använda de handspunna garnen du gjort. Det ligger andra känslor i dem och det gör dem höjda över ett vanligt köpegarn. Jag vet att ibland när jag har köpt något extra fint garn som jag blivit dödsförälskad i då bara har jag det och tittar på och lever med, länge, länge.

döhpt sa...

Ditt handspunna är så jämnt och fint - och tunnt! Du är inspiration!

kristina sa...

Andra bilden uppifrån ser väldigt vacker ut! Jag får kanske se den i något vad tiden lider. Spännande!

Pixi sa...

Wow ,jättefina!! =)