tisdag 26 augusti 2008

Ullvinsten har blivit garn!

Ullen jag vann i Ulltopias tävling är nu ett entrådigt garn. En i min familj älskar orange så det får bli något till henne. Tack igen för vinsten (och för att du har världens snabbaste leveranser när man beställer från din butik)!

Tack också till Anna för en hedrande utmärkelse!

Nu ska jag spinna Mullbärssilke. Det är nedrans svårt och jag tar gärna emot tips om någon sitter inne med några grymma idéer/kunskaper!
Var är förresten bästa stället att köpa en Kromski spinnrock? Undrar en som drömmer...

En sak till... kul att så många deltar i tävlingen och skriver så snälla kommentarer!

6 kommentarer:

Emmy sa...

Verkligen ljuvligt, ditt orangea garn! Jag får känslan av att vilja smaka på det :)

Spinna silke är verkligen svårt! Många tycker att det är lättare att spinn "from the fold", alltså att man viker silket över fingret och spinner från vecket istället för att spinna från änden av topsbandet. Det tycker inte jag, men det är ju värt att prova.

Kromskispinrockar har ju många bestället från http://www.die-barocken-spindeln.de/ och de verkar ju bra. Men det finns säkert flera ställen. Hoppas drömmarna blir verklighet. Själv väntar jag fortfarande otåligt på min beställda spinnrock, en Majacraft. Det är långt från Nya Zeeland...

Tina sa...

Vacker garn! Jättekul att du redan spunnit upp det - jag är expert på att låta saker och ting ligga till sig ( i måååånader...)

Jag har handlat min kromski från die barocken spindeln som Emmy nämner. Det fungerade ganska bra, men jag väntar fortfarande på en liten den som fattades i paketet (verkligen en superliten del, men ändå!) Det är ju billig frakt och så iallafall, och gick fort att få den.

Dröm inte för länge - till slut måste man slå till också! ;) Vilken modell är det du suktar efter?

PetraO sa...

Grattis till den härliga vinsten! Jag ser fram emot morgondagen och att få testa lite spinning med "riktig" ull. Kram

Ulricha sa...

Åh, så vackert garn du har spunnit!

Jag skulle gärna delta i din tävlng om det extremt fina bokomslaget, men jag läser så lite nu för tiden så jag hoppas att någon som läser mycket kommer att vinna det (om jag mot förmodan skulle ha vunnit, för nu har jag vunnit i två tävlingar på kort tid!). Men jag har ju den jättefina sländpåsen du så snällt skickade till mig :-)

Jo sa...

:) Det verkar coolt att spinna! Jag blir, som alltid, suge på att göra det när jag läser hos dig. Jag "ska bara" först... :)

fale artut sa...

Carolina Homespun har Kromskis spinnrockar.
De är verkligen vackra.
Det är dig väl unt med en sådan läckerbit.