torsdag 29 maj 2008

Mera ull!


Igår kom lite ull från Handpainted yarn.
Färgerna var inte riktigt som på bilden, men så tycker jag att det ofta är därifrån. Helt ok ändå. Det är ju tänkt att tränas med. Började direkt på det med turkos i och insåg fort att det spelar väldigt stor roll om man blandar de olika färgerna eller spinner liksom mer var för sig och kanske tillsammans i "övergångarna". Det är en härlig värld att upptäcka och prova!
När sedan min käresta ännu en gång såg mig sitta vid datorn och spana på Spinspirations sländor suckade han och sa "Men du, har du fortfarande inte beställt den där grejen?" (Grejen= vacker slända).
Skulle egentligen beställt för två veckor sedan men har inte kunnat bestämma mig för vilken jag vill ha. Nu blir det en tung att tvinna med och en lättare, topptyngd. Gillar min Spindolyn
men vill gärna ha en "vanlig" också (det är väl så att spindolyn inte är den vanliga?! Inser att jag slänger mig med uttryck jag inte behärskar...).
Det gäller ju att vara förberedd när fiberklubben drar igång!
Jag är mer än redo att få vackra fibrer i brevlådan och älskar att gå loss på detta nya underbara!

onsdag 28 maj 2008

Garn och nya påbörjade projekt men inga avslutade...


Det var omöjligt att inte testa några härvor från 100purewool. Som vanligt kunde jag inte hålla mig från flerfärgat fastän jag oftast tycker att de är vackrast i härvan och väldigt ofta blir lite besviken när jag stickar i det. Men det gör inget när färgerna är så underbara! Mjukt och fantastiskt.
Jag startar ungefär ett nytt projekt om dagen för tillfället och avslutar inte ett endaste. Inte ens min kärestas tröja. Jag skäms. Men som tur är har jag förenat mig med andra stick-och fotbollsentusiaster i gemensam stickning under fotbolls EM och då är det avslutning av projekt som gäller för min del. Låter vuxet på något vis. Men hur kul är det?!

tisdag 20 maj 2008

Kofta, knappar och present

Bebiskofta i ett Jaegergarn "extra fine merino", stickad uppifrån med stickor 4,5. Enkelt och kul och jag älskar hålen som blir av ökningarna istället för när man stickar nerifrån och det blir minskningar. Mönstret är ännu bara kladdiga skisser och röriga siffror på baksidan av ett kuvert så jag kan i dagsläget inte dela med mig av det. En av mina bästa vänner har fått en dotter som ska få den.
Igår var jag i Göteborg och fikade med Petra .
Jag fick lyxpresent, två underbara nystan wool cotton i en prickig burk, Tack!

För ungefär ett år sedan beställde min syster knappar från Frankrike, även några till mig. Häromdagen kunde jag få dem efter att de legat på ett "säkert ställe" hos syrran som inte kunde komma ihåg denna superplats... men plötsligt hittade hon dem och nu är de hemma hos mig, på det rätta stället!

tisdag 13 maj 2008

Nu är bebistofflorna i egenspunnet garn klara. Är redan igång och grejar med nästa garn. Det är väldigt kul och jag blir alldeles uppslukad av det.

Självklart har jag gått med i Spinspirations fiberklubb.

Min käresta säger med kärleksfull röst att jag är rejält nördig. Han har nog rätt. Men bara för att han inte har hört talas om fiberklubbar förr måste det ju inte vara nördigt...
Har fått några frågor om att mobilblogga. Min nya mobil är en Sony Ericsson w890i, i den finns ett litet smart program där man med ett klick väljer att skicka bild och text till sin blogg (samarbete mellan blogger och sony ericsson). Detta program finns i de flesta lite senare Sony ericssons mobiler. Anledningen att jag valde just denna är att det är en bra kamera i den och att det är radio.

Bilden på min nya är usel, men jag tänkte bara visa att det gick att ha prickigt tema i mobilen. Gillar jag. Mycket.

Tillägg:

Det går alldeles säkert att mobilblogga med både Nokia och andra märken också, men jag byter aldrig från Sony ericsson eftersom jag är mycket nöjd med de telefonerna och är "inkörd" på mjukvaran. Det lilla program jag nämnde tidigare gör det bara väldigt enkelt, inte alls det enda alternativet! Mobilen var inte dyr då jag binder mig i 18 månader vid samma operatör och efter prutande (min kompis som var med var imponerad av min prutning!) är jag nöjd och får ringa för månadsbeloppet.

lördag 10 maj 2008

Trädgårdsdagar på Liseberg


Igår hade jag tänkt mig en tur dit. Så blev det inte, men min kära mamma var där och köpte fina kryddor åt mig. Dessutom är detta inlägg gjort med min nya mobil! Kul med teknikens under. Idag ska det fixas i trädgården fastän jag helst vill pilla med mina vackra stickor mest hela tiden.

torsdag 8 maj 2008

Inte bara spinning...

Nu har min härva blivit ett snyggt nystan (måste visas!) Jag är stolt. Ska börja på bebisskor ikväll.


Nu är detta nystan inte på något vis dagens största händelse. Min älskade har smugit sig in på min blogg och kollat in vad jag önskar mig och jag har fått paket en alldeles vanlig torsdag, som inte längre är en vanlig torsdag.
Kolla in vad som plötsligt, efter många timmars suktande på Knit picks hemsida, är mina alldeles egna. Väldigt nöjd och bortskämd. Jag pillar med dem, skruvar, provar och de är grymma, precis lika fantastiska att sticka med som de är snygga. Troligen får spinnandet pausa ett tag, även om jag har gett mig på att färga lite mer ull (bild kommer). Min käras tröja ska prioriteras!


Tillägg efter en kommentar från Mia: Går inte att beställa från Knit picks, men de finns att köpa hos Stäket

måndag 5 maj 2008

Bara spinning...

Nu har jag gjort 50 gram 2trådigt garn. Den mörka ullen är melerad och färgat med äggfärg (verkligen en strålande idé, vem kom på det?) Garnet passar till stickor 2,5 och jag är grymt nöjd att jag lyckats få det så tunt. Funderar på vad jag ska göra med det. Bebisskor kanske? En kompis får snart ett nytillskott i familjen.
Såhär såg det ut innan det blev garn.
Nu gör jag ett entrådigt , lite tjockare. Plötsligt är det jättesvårt att göra tjockt garn efter man kämpat med att få det tunt.

fredag 2 maj 2008

Tänk vad mycket man önskar sig...

De senaste dagarna har jag surfat runt och drömmarna blir fler och fler... önskar mig Harmony Woodstickor som numera finns att köpa här! Kan inte bestämma mig för om jag helst vill ha strumpsticksetet eller rundstickorna. Underbara lyxproblem som förgyller livet en stund.
Sedan kan man ju inte heller annat än att vilja ha en spinnrock när man läser Brooklyn Tweeds blogg. Vill ha en likadan som hans. Eller finns det andra som är mer eftersträvansvärda? Vad tycker ni som vet och kan (själv är jag totalt okunnig)? Vilken är den man ska sukta mest efter?

Är såld på att spinna och drömmer om vackra egengjorda garner på nätterna.
Som om det inte var nog med Harmonystickor att köpa i Sverige och drömmar om en spinnrock så har Kim Hargreaves nya bok kommit...
Avslutar inlägget med en bild på min dotter som startade dagen med att lära sig påta. Full koncentration!

Tillägg:

Ett annat ställe där man blir inspirerad av att spinna är hos Garntrollet, hon gör så vackra garner att man orkar kämpa vidare med sin slända en stund till.