torsdag 22 oktober 2009

Baklänges, stickfika och lite annat

Jag stickar på i mitt egenspunna garn, varannat varv baklängesaviga för att få rätstickat och det är ju inte klokt egentligen, det går ju så himla mycket långsammare! Men vad sjutton, ska det vara Bollywood så ska det! Snart klar...
*****
I högra spalten (högst upp) finns två datumförslag på stickfika-träff. Rösta på den dag som passar dig, så tar vi det datum flest av oss kan på.
Så roligt med stort intresse!
Tillägg: Det går bra att sitta kvar på fiket till närmare 19 om man vill, även om de formellt stänger 18 på vardagar. Så även om man inte hinner till exakt 16, så får man ju rätt bra med tid!
*****
Imorgon (på eftermiddagen) hos Lilla Stickfrossa kommer det förutom fodral till rundstickor, stickväskor, stickgömmor och annat att finnas några exemplar av en slags Allt-i-Allo-gömma. Den är större än sockgömman, har större broderi, självklart öljetthålet för garnet och en ring där man kan fästa ett förvaringshänge för att ha grym koll på lilla saxen, markörerna, varvpepparna osv.
Ovan och nedan kan man "tjuvtitta" hur den ser ut i jämförelse med en "vanlig" sockgömma.
Vet ännu inte om den kommer att ingå i det ordinarie sortimentet, det beror på intresset.

6 kommentarer:

Lena sa...

Hej! Den sockerärts-gröna påsen är ju hur vacker som helst! JAg tröstar mig med ditt kloka konstaterande om hur hushållshögarna alltid vinner med 1-0... gilla läget och sticka på !

Stickeri sa...

Men varför aviga baklänges?? Alltså räta baklänges kan jag förstå, av flera olika orsaker, men aviga???
Jo jag vet, Bollywood, men ändå? Ska snart börja mina försök med stickbälte...

Anonym sa...

Oh, en sån ny väska är precis vad jag behöver! Smart med en ögla till hängena, lagom att ha till buss stickningen/virkningen. Nu när Du nu visat en sån ser jag att jag saknar det på mina fina påsar!! Hoppas den kommer i det ordinarie sortimentet!!

Linda sa...

Det egenspunna garn är ju så coolt. Ska bli spännande att se hur och vad det blir!

teresa sa...

Stickcafé låter kul - kanske kan jag komma o stå mig igenom en fika... Ha det fint!

ewa-christine sa...

Oh så mycket fina saker du har.
Jag går också broderikursen så vi lär nog träffas. Bad om din bloggadress, men tänkte det går nog fram genom att slå på dig.
Välkommen i gruppen, kul att vi blir några stycken.
Ha en skön och trevlig helg.