fredag 16 oktober 2009

Wollmeise har kommit hem!

I förra veckan satt jag och garnsurfade runt lite planlöst, ni vet sådär som vi (troligen de flesta av oss) gör då och då. Plötsligt såg det inte ut som vanligt hos Wollmeise, det fanns något att köpa. Shit i havet, här gällde det att klicka som bara tusan, fastän jag inte fattade ett endaste ord (tyska har aldrig varit min grej...). Ja jisses, jag klickade här och jag klickade där på konstiga namn (utan bilder!) och trodde ända till idag att jag köpt två härvor som jag efter köpet till min glädje upptäckte hade vackra färger efter koll på Ravelry. Mycket märkligt så kom det tre vackra härvor i paket idag! Tänk så tyska förbryllande ord kan göra (tyska kanske är min grej ändå...)!
Tillägg: På begäran från Mia kommer här färgernas namn (uppifrån och ner):
Campari piccolo, Pfefferminz Prinz, Mistelzweig
Tillägg 2: jojjo, det ser så fint ut att man kan välja engelska genom att klicka på flaggan i högra övre hörnet. Men, här är det bra att veta, när det väl hettar till sådär 12 minuter i veckan (vid uppdateringarna) så går det INTE att välja engelska. Då är man hänvisad till hysterin, kunskaper i tyska eller genom att vara rejält påläst från början (jag skall satsa på det sista i framtiden...).
*****
Imorse var det plötsligt dags igen, historien upprepade sig (har aldrig hänt mig förut och då har jag ändå spanat då och då). Nu är det nog dags att kolla in på allvar vad det var jag lyckades klicka på i den tyska gyttjan imorse...
Tänk vilken välutvecklad förmåga man kan ha att dras med...
Woo Hoo för Wollmeise och för fredagar!
Sicket garn!

13 kommentarer:

miastick sa...

Woohoo! Vad heter färgerna? Viktig info.

miastick sa...

Tack :) De är jättefina!
Ordverif: puddi. Du är en puddi -ng. Trevlig helg!

med nål och tråd sa...

haha vilken rolig historia. Jag råkade ut för en belgisk hemsida där jag skulle fylla i en massa uppgifter. Flamländska är inte min starkaste sida, men med hjälp av en språkfisk i örat (läs google translate) så klarar man det mesta.

Signe sa...

Så vackra...

♥ Camilla ♥ sa...

Underbara garner!!! Sådana misstag vill jag också göra:-)

Visa Lisa sa...

Woohoo! Och man får pussas under det gröna garnet (Mistelkvist betyder ju namnet!) Gud så fina...

Marianne sa...

Härliga garner. Gick ut på sidan och kollade lite, jag hittade flaggor uppe till höger så man kan få sidan på engelska.

Sillen stickar sa...

YES vilka vackra garner du köpt!
kram

PetraO sa...

Vet du vad jag känner just nu - ren och skär avundsjuka! Kram

carina sa...

Lyckliga du!!!!!

Sillen stickar sa...

Duuuuuuuu ärrrrr sssååååååå vääääääärrrrrrddddddddd dddddiiiiiiinnnnnnnaaaaaaaa vvvvaaaacccckkkkkrrraaaaaa GGGGGGAAAAAAAARRRRRRRRNNNNNNNNNNNEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helena sa...

Så länge det kommer hem så underbara färger är det väl bara att skita i språkkunskaperna:)
de ser helt lovelya ut...

Garntrollet sa...

Underbara färger. Tur (för min ekonomi) att jag inte förstår tyska :-)

Tack för infon om nyföddas fötter! Mina booties är 8 cm, fast de är ju ganska töjbara Och nyfödda brukar väl "vika" in tårna också?