lördag 31 oktober 2009

Nu är det Wollmeise & jag!

Igår gjorde jag klart pärlgarnet ovan. Kan tänka att det kanske är lite halvtrist att kolla på mina prickgarner i var och varannat inlägg, men jag är lite till mig över hur kul det är, fint det blir och kan inte hålla mig. Ha överseende!
Ikväll är det Wollmeise och jag i soffan som gäller.
Med nysydd gömma till mig själv för att matcha det vackra garnet!
Tyget till gömman har jag fått av Helena för ganska länge sedan. Det är sååå snyggt! Tack igen!
Happy lördag helt enkelt.

fredag 30 oktober 2009

Tack för presenter, tid för stickfika & prickigt garn

Är helt igång med att göra prickigt garn, det är så kul! Väntar på ull i fantastiska färger, det kommer att bli fint.
Har köpt pärlor för att överraska mig själv när jag sitter och jobbar. Det är alltid kul med lite nya färger.

Fyllde år för ungefär en vecka sedan och har fått massor av fina presenter. Massor av tack till mamma, Anders, kärleken, syrran, Petra, Cilla, Mia, Janette!
Ni är underbara!

Tillägg: på bilden borde också finnas med vackra lökar från Sillen, Irisar & Allium, men de är redan i jorden och väntar på att göra min trädgård än mer underbar i vår!

Stickfika i Kungälv på Moody's onsdag 11/11
klockan 16.30- 18.30!
Skicka ett mail om ni tänker er att komma, känns bra att veta om jag blir ensam på plats eller om vi blir många ( i så fall kan jag boka bord åt oss).
Så trevligt det ska bli!
*****
Å nu är det fredag!
Yeah!
*****

måndag 26 oktober 2009

Såååå nöjd!

Jag har planerat en liten överraskning den senaste tiden och är så grymt nöjd.
En härlig känsla! Woo Hoo!
Nöjd också efter en trevlig förmiddag, tack Janette!
Ikväll är kidsen hos mormor & morfar och lever lyxigt höstlovsliv= vi har kväll utan barn.
Ganska ovant och riktigt vuxenlyxigt! Först det bästa träningspasset ihop och sedan gott vin och god mat. Najs. Låtsas att det är fredag helt enkelt!
*****
När jag ser en spinnrock som den nedan svimmar jag nästan, visst är den snygg!?
Frågan är om den är bra. Har frågat experten via mail idag och kanske vet hon något om användarvänligheten.

söndag 25 oktober 2009

Prickigt garn & hjälp med knappval

Här hemma ryker det runt spinnrocken på helgerna och prickigt garn produceras. Det är så fantastiskt roligt att välja färg på pärlorna, nysta hårda bollar som på bilden och ångkoka dem för att sedan spänna upp garnet när det torkar. Det tar lång tid, men varje minut är rolig!
*****
Har lite svårt att välja knappar till min halsvärmare. Vad tycker du? Gröna eller röda?
I fredags var mailboxen full med önskningar om den nya Allt-i-allo-gömman. De jag hade försvann på några minuter (så himla roligt, tack!!!) och många som ville ha blev tyvärr utan.
Fler kommer!

torsdag 22 oktober 2009

Baklänges, stickfika och lite annat

Jag stickar på i mitt egenspunna garn, varannat varv baklängesaviga för att få rätstickat och det är ju inte klokt egentligen, det går ju så himla mycket långsammare! Men vad sjutton, ska det vara Bollywood så ska det! Snart klar...
*****
I högra spalten (högst upp) finns två datumförslag på stickfika-träff. Rösta på den dag som passar dig, så tar vi det datum flest av oss kan på.
Så roligt med stort intresse!
Tillägg: Det går bra att sitta kvar på fiket till närmare 19 om man vill, även om de formellt stänger 18 på vardagar. Så även om man inte hinner till exakt 16, så får man ju rätt bra med tid!
*****
Imorgon (på eftermiddagen) hos Lilla Stickfrossa kommer det förutom fodral till rundstickor, stickväskor, stickgömmor och annat att finnas några exemplar av en slags Allt-i-Allo-gömma. Den är större än sockgömman, har större broderi, självklart öljetthålet för garnet och en ring där man kan fästa ett förvaringshänge för att ha grym koll på lilla saxen, markörerna, varvpepparna osv.
Ovan och nedan kan man "tjuvtitta" hur den ser ut i jämförelse med en "vanlig" sockgömma.
Vet ännu inte om den kommer att ingå i det ordinarie sortimentet, det beror på intresset.

måndag 19 oktober 2009

Nyspunnet garn & stickcafé?

Helgen har varit väldigt härlig med massor av tid till det roligaste. Mesta tiden har jag spunnit garn. Allt kan jag inte visa då det ska bli presenter, men detta är till mig och till mitt nästa projekt i SYTYCK.
Jag älskar det!
*****
I Kungälv där jag bor har det öppnat ett nytt fik. Det är ett kanonställe!
Någon som är sugen på en stickcaféträff där då och då? Kanske en gång i månaden eller så.
Hör gärna av dig i så fall!

söndag 18 oktober 2009

Auktion avslutad.

Kerstin S (jag har din adress) är vinnare i Rosa Bandet-auktionen!
Tack för allt intresse och vänliga kommentarer. Jag är väldigt stolt att få sätta in 950:- till Rosa bandets insamling.
*****
En extra bonusgrej från Lilla Stickfrossa har lottats ut bland dem som lagt ett bud i auktionen och vinnaren av detta extrapris är Åsa (kan du skicka din adress?). Åsa är slumpmässigt framlottad genom denna fantastiska grej.

Sista chansen att vinna Rosa Bandet-auktion!

Ikväll klockan 18.00 slutar auktionen till förmån för Rosa bandet.
Högsta budet just nu är 950:-
Lämna en kommentar till detta inlägg om du vill lämna ett bud.
En bonuspresent lottas ut bland de som varit med.

fredag 16 oktober 2009

Wollmeise har kommit hem!

I förra veckan satt jag och garnsurfade runt lite planlöst, ni vet sådär som vi (troligen de flesta av oss) gör då och då. Plötsligt såg det inte ut som vanligt hos Wollmeise, det fanns något att köpa. Shit i havet, här gällde det att klicka som bara tusan, fastän jag inte fattade ett endaste ord (tyska har aldrig varit min grej...). Ja jisses, jag klickade här och jag klickade där på konstiga namn (utan bilder!) och trodde ända till idag att jag köpt två härvor som jag efter köpet till min glädje upptäckte hade vackra färger efter koll på Ravelry. Mycket märkligt så kom det tre vackra härvor i paket idag! Tänk så tyska förbryllande ord kan göra (tyska kanske är min grej ändå...)!
Tillägg: På begäran från Mia kommer här färgernas namn (uppifrån och ner):
Campari piccolo, Pfefferminz Prinz, Mistelzweig
Tillägg 2: jojjo, det ser så fint ut att man kan välja engelska genom att klicka på flaggan i högra övre hörnet. Men, här är det bra att veta, när det väl hettar till sådär 12 minuter i veckan (vid uppdateringarna) så går det INTE att välja engelska. Då är man hänvisad till hysterin, kunskaper i tyska eller genom att vara rejält påläst från början (jag skall satsa på det sista i framtiden...).
*****
Imorse var det plötsligt dags igen, historien upprepade sig (har aldrig hänt mig förut och då har jag ändå spanat då och då). Nu är det nog dags att kolla in på allvar vad det var jag lyckades klicka på i den tyska gyttjan imorse...
Tänk vilken välutvecklad förmåga man kan ha att dras med...
Woo Hoo för Wollmeise och för fredagar!
Sicket garn!

torsdag 15 oktober 2009

Backwards!

Ovan är det Entrelac i egenspunnet garn och inga aviga varv, bara massa backwards. Det gäller alla grejer i detta inlägg. Numera kommer det inte in något avigt alls här hemma. Snart dags att dra vidare till nya steg tror jag. Men det är klart, om man glömmer av att det egenspunna garnet bara finns i begränsad mängd och att det inte går att få tag på mer och lägger upp alldeles för många maskor måste man repa upp och börja om.
Träning ger färdighet är mitt ledord och backwards var det ju!
Aviatrix i egenspunnet garn (Angora, Silke, Cashmir)
Är lite tveksam över passformn, ser ut att täcka nacken alltför dåligt för höst/vintermössa. Erfarenhet någon?
Ännu en föreläsningsstickning...
Ska bli julklapp.

måndag 12 oktober 2009

Rosa bandet!


Högsta budet hittills på Stickfrossas auktion är 950!
Pågår till söndag 18.00.
Tack för alla fantastiska bud!

Kan tillägga att det kämpas med backward knitting här hemma, det börjar flyta på lite (med betoning på lite) och det är kul! Bilder kommer snart.

söndag 11 oktober 2009

Redo!

Under helgen har jag förberett mig för Bollywood genom att göra klart mitt garn som skall användas i de inledande försiktiga nybörjarstegen.
Det entrådiga är tretrådigt med hjälp av Navajo plajjning ser ju lätt ut på filmen, men riktigt sådär såg det inte ut när jag gjorde... Så kände jag lite med tidigare visade Bollywooddans också, men nu minsann har jag hittat en bra träningsvideo där allt går ganska långsamt, jag hinner se vad de gör! Nu är jag med andra ord helt redo att kasta mig ut i virvlande dans!

fredag 9 oktober 2009

Förberedelser pågår...

Här har det provstickats i för mig ny teknik, på söndag skall det göras utan aviga varv (har läst att det ska vara smart...misstänker att det kommer att kännas skumt....) och i ett egenspunnet garn. Nedan syns det tänkta garnet 1-trådigt, men det ska bli tretrådigt på detta viset i helgen. Ett perfekt uppstartarprojekt! Vad det ska bli? Inte helt klart ännu.
*****
Rosa bandet-auktionen pågår för fullt. Högsta budet är just nu 950:- (lite klurigt att se då detta bud hamnat i en kommentar under ett annat inlägg). Pågår fram till 18.00 den 18/10.
Tusen tack till er som bjuder och glöm inte att en bonuspresent lottas ut bland er som lämnat ett bud under resans gång!

onsdag 7 oktober 2009

Favorit i repris!

Ännu en Cascading leaves shawl, denna gång stickad i Woolie silk 3 ply
Sticknummer 4,5. Underbart garn och roligt mönster att sticka även andra gången!
Den perfekta föreläsningsstickningen!
(garnåtgång, 2 härvor)
*****
Äntligen har jag fattat vilken dans jag skall dansa!
Det känns tryggt. Woo Hoo!

tisdag 6 oktober 2009

Utmaning!



Jag skall dansa Bollywood!
Nu har jag funderat baklänges och i sidled i två dagar och tror att jag filurat ut hur utmaningen ska startas. Har kollat bilder och filmer på enkla nybörjarsteg, steg som kommer till användning i olika tekniker och situationer.
Att sticka som en vänsterhänt är något som är grymt att kunna som slöjdlärare. Har också klurat ut saker att sticka där de olika baklängesstegen kommer till nytta. Hyfsat redo att starta det hela. Var rätt oförberedd på denna utmaning, var så säker på att poppin' n' lockin' skulle bli min dansstil att jag redan var igång i huvudet med detta. Aldrig har det moduldansats med dessa ben eller fingrar, men att blanda dansstilar är min melodi!
Tack Lisa , jag dansar gärna med dig!
*****
Senaste budet är 800:-!
Det är ju fantastiskt!
*****

lördag 3 oktober 2009

Insamling till rosa bandet!

Insamling- Auktion till förmån för Rosa Bandet
Denna unika, extra stora gömma för din stickning med hänge, är tillverkad endast för detta speciella tillfälle.
*****
Vill du att den skall bli din?
Lämna ditt bud i en kommentar till detta inlägg!
Auktionen kommer att pågå till 20.00 den 18/10.
Hela vinstsumman skänks till Rosa bandets insamling som pågår under oktober månad.
******
Bland alla de som lämnar ett bud lottas en extra stickfrossegrej ut!
*****
Nedan ser du detaljerade bilder på den specialgjorda gömman.
Exakta mått är:
Höjd 26 cm
Bredd 18 cm
Djup 9 cm