fredag 17 oktober 2008

Fredag äger!

Fredagar är bäst! Dessutom har jag alltid en egen eftermiddagsstund när kärleken är med kidsen på träning. Då är det standard med ett glas vin, bloggning, stickning och tillagning av god mat (faktiskt lite av allt samtidigt...tur att ingen ser mig!).

Håller som bäst på att avsluta en Annas shawl, men jag tycker nog att hon den där som gjorde mönstret kunde ha kommit på ett roligare sätt att få fast kanten, för jisses så segt och trist det är... kanske är det för att det är den 3:e på kort tid. Garnet är ett "rowanspun tweed dk", köpt billigt för länge sedan. Ska bli en present.

Spinner lite med min färgglada slända, det är underbart kul med vackra redskap! Ny tidning har kommit i brevlådan, det är härligt och om en stund ska jag kolla i den dessutom, har sparat tills idag! Woo Hoo!
En sak till, det finns nya pocketfodral på Lilla Stickfrossa.

Imorgon ska jag till stadsbiblioteket med kompisar (tar med tidningen förstås)! Woo Hoo igen för fina vänner!

13 kommentarer:

Boel sa...

Så härliga fredagar du verkar ha. Ett skönt sätt att varva ned (eller upp) inför helgen antar jag. Kanske något för mig jag brukar nämligen vakna varje lördagsmorgon och vara på superdåligt humör.

Trevlig helg!
Boel

Emmy sa...

Dina fredagar låter underbara! Och så kan man ju inte låta bli att älska din vackra slända, med likaledes väldigt vacker ull på!
Jag har faktiskt, mot bättre vetande, tagit mig fredagseftermiddagen ledig och bara stickat och spunnit. Hur härligt som helst (men det kommer väl surt efter...)

Och hittar du ingen Majacraft att prova på Stickfest i Väst är du varmt välkommen hit och provspinna min ros. Om du skulle ha vägarna förbi Uppsala.

Anonym sa...

Åh, vad mysigt det låter.

Och vad fint det ser ut på sländan. Hoppas att pocketfodralen hittar snälla hem, jag skulle köpa ett på stört om jag bara läste lite mer.

frisky frog sa...

Det låter som om du har en perfekt fredag! Vin och stickning, bättre kanman inte ha det. Vad har jag för gott i vinstället tro... Själv laddar jag stickväskan för att ha på en 2-dagarstävling - brottning -i Helsingborg. Inte fy skam det heller.
ha en härlig helg!
/Kram

Kristina sa...

Mmm..härliga fredag! Jag har också haft stickning, god mat och vin och om en liten stund kommer bror och svägerska på kortspel och annat trevligt. Mysigt!

Anonym sa...

Herregud vad du är igång! Gillar skarpt spinnandet, tänkte ge mig in i det så småningom jag med...dags att ta stickandet till the next level!
Och visst är fredagar underbara - håller mig vid liv att sluta kl
13, helgen blir mycket längre!
Ses förmodligen på bibblan imorgon!

Janette Millbom sa...

den är verkligen vacker den sländan! vill ha vill ha vill ha! ser ut att bli finfint garn med :-)

de där stunderna är guld värda. har inte haft många denna veckan, med sjuka barn och sjukhusdramor och sånt :-( nästa kanske? hoppet är uppe än dock

/j

petra.m sa...

Låter super! Själv har jag varit o svängt de lurviga hela natten lång helt utan barn:)Inte ens stickningen fick följa med denna gång. Undrar om jag ska skriva ut sländebilden och hänga upp den på väggen....;D

annas alster sa...

Hej Anna!

Jo, eftersom du är lite av min handarbetsguru och verkar ha några barn så tänkte jag fråga dig en sak.
Jag virkar vantar i parti och minut och känner nu för att virka några söta barnvantar för försäljning. Saken är den att jag inte känner så många barn så jag har lite svårt att uppskatta storleken. Vad kan de ungefärliga måtten vara för omkrets längd och så vara för t ex en sexåring? Om du vet det så får du gärna svara mig. Eller så kan du bara titta in.
Hej svej från en annan Anna

Eva i Halmstad sa...

Låter som en riktigt härlig fredag, och du ha en riktigt go söndag på dej också.
Grattis .
Eva.

Tummelisa Garn & Design sa...

Vilken underbar slända! Måste ha!
Var köper man den?
Ann-Christin

miastick sa...

Hoppas du haft en fin födelsedag! Du äger!

knitbyme sa...

Gud vilken vacker slända. Jag blir ritigt avundsjuk på dig. Ja inte för att du äger den men för att du hittat den! Underbar Kram!!!!