söndag 30 november 2008

Söndag är inte så dum heller!


Det finns faktiskt fler dagar än fredag som är lite extra härliga, inte på samma sätt varje vecka som en regel, men ändå. Denna veckans söndag har varit väldigt bra. Lussebullar är bakade (jag är grym på det efter erfarenhet från café där vi bakade allt själva), en hel hög med beställda pocketfodral är klara och mitt syrum är städat med hjälp av min kära och mig ihop (tack min kärlek, du är bäst). Allt är rensat, sorterat och på sin plats. Är såååå nöjd. Plötsligt blev det väldigt enkelt att arbeta. Tänk om man kunde vara en ordningsam personlighet som städade lite efter varje arbetsstund... en dröm.
Återigen inbillar jag mig att lite fler lådor skulle göra mig till den jag vill vara!

fredag 28 november 2008

Halv fredag och presenter


Bara halva fredagen var bokad för det vardagliga, hela eftermiddagen var fri, det är lyx! Lunch med min syster och mamma (som hjälpt mig ta dagens foton, tack!)
Jag är helt såld på angorakant, det hamnar visst överallt just nu. Vantar i Do redo (nål 4,5). Andra paret i samma modell.


I veckan har jag fått presenter i min brevlåda. Kolla in det grymt lyxiga garnet från Mia!
Jag har då aldrig lyckats handla något därifrån eftersom allt alltid är sold out. Jag fattar varför, ullen är mjukt som silke. Miljoner tack och planer om vad det ska användas till köar i huvudet.

Som om det inte var nog har jag också fått ett nålbrev av Carin. Stort tack!

Det är härligt med presenter och jag känner mig nästan löjligt bortskämd. Härligt!
Dessutom är det fredag och presenterna gick äntligen att fota. Det är inte lätt att hinna innan det blir mörkt och dessutom ska det ju inte regna. Jag säger som Sillen, Woo Hoo!
Nu ska jag göra min gooooda fisksoppa och njuta av ett glas vin och härlig musik.
Fredagar=bäst!

tisdag 25 november 2008

Julvärmare

Ett julmönster till er från mig
Julvärmare

Material:
Strumpstickor 4 mm (om du vet att du stickar löst kan du gå ner till 3,5-3,75 eller motsatt ökning, 4,25, om du vet att du stickar hårt)
Virknål 3-4 mm (för att virka på kanten)
I nystan Primavera, tillverkare: Teetee (finns bla. hos Garnhärvan)
Några meter restgarn i avvikande färg (vit Angora på bilden)

Bm= bakre maskbågen

Storlek M, L (medium visas på bilderna)

Lägg upp 35 (40) m (lägg upp löst) dela upp maskorna på 3 stickor, sticka sedan runt såhär:

Varv 1: *1r i bm, 1 a, 2r, 1a* upprepa varvet ut
Varv 2: *1r i bm, 1 a, 1r, 1omsl, 1r, 1a* upprepa varvet ut
Varv 3: *1r i bm, 1a, 3r, 1a* upprepa varvet ut
Varv 4: *1r i bm, 1a, 3r, dra den första stickade av dessa 3 räta över de andra två, 1a* upprepa varvet ut.

Upprepa dessa 4 varv 13 ggr eller till valfri längd, maska sedan av löst (efter varv 4).
Virka en kant av fasta maskor med garnet i avvikande färg, dra inte åt de virkade maskorna för hårt.
Fäst garnändarna.
Första julvärmaren är klar, gör en till. God jul!

© Anna Andréason

http://stickfrossa.blogspot.com

FÅR ENDAST ANVÄNDAS FÖR PRIVAT BRUK

söndag 23 november 2008

Färdiga mönster och väskor

Nu är axelvärmaren fotad med rätt sjalnål och mönster ivägskickat. Mönster till axelvärmaren och även mössan finns nu att beställa hos Garnhärvan. Tack till er som skickat mail och frågat efter mönster och när de finns att få tag på, det är alltid roligt!
Fler bilder på axelvärmaren finns här!
Några stickväskor finns på Lilla Stickfrossa. Utöver de på bilden finns också en röd som ännu inte är fotad.

fredag 21 november 2008

Woo Hoo!

Paket i lådan från världens finaste sill! Jag är såååå lycklig, har velat ha detta garn väldigt länge, men inte lyckats hitta något bra ställe att klicka hem det på. Nu kan jag luta mig tillbaka, njuta och fundera på vad jag ska göra med denna lyx i dess mest renodlade form. Det är så grymt härlig kvalité och strukturen är vacker som en sommardag. Tack är lite tamt här känner jag, men i brist på ett bättre ord så... TACK!

I helgen ska färdigbroderade väskor sättas ihop, för er som har frågat efter just väskor så kan det vara bra att veta att de snart finns att kolla in på Lilla Stickfrossa.

måndag 17 november 2008

En bortglömd skatt

För några år sedan när jag gick helt bananas på stickning (övergav sömnaden helt under två år) fick jag en stor A3 mapp av en vän, hon sa att det var en skatt. Jag fattade nog inte riktigt HUR mycket skatt det var och har sen glömt att den finns.
Fram till nu, när jag går runt och tänker på Fair Isle och att sticka med en färg i varje hand mest hela tiden efter en miniworkshop hemma hos Sillen. Jag vill göra allt med en färg i varje hand!
Det är MASSOR av gamla mönster sammansatt av Britt-Marie Christoffersson. Jag är så lycklig! Tusen tack min vän, jag var glad redan då, men inte som nu!

Vill också tacka för ett underbart paket som kommit med posten från en annan vän. Så underbart Alpackagarn i grymma färger och nya pärlor! Tack, love you!


onsdag 12 november 2008

Maskinhaveri i backspegeln


Gårdagen innebar en hel del panik. Min symaskin havererade efter 24 år (jag var helt hysterisk). En lång lista med beställningar och haveri samtidigt (inte så bra för en något stressad person).
När kärleken kom hem från jobbet ordnade sig allt på en timme, en begagnad maskin hittades, prutades på, blev snabbt min, hämtades och livet var återigen i fas.
Min stora kärlek är bara bäst. Alltid lika lugn och fattar vad som måste göras.
Kvällen ägnades åt att bli kompis med den nya maskinen, inte alls självklart för en kräsen, vi är inte klara ännu. Resultatet var i alla fall en massa nysytt och det är ju alltid härligt! En del finns att se på Lilla Stickfrossa.

lördag 8 november 2008

Glad

Fick ett mail från en tjej som tidigare handlat en del grejer av mig. Hon undrade om jag gjorde några fodral till stickor. Det har jag förstås gjort till mig själv tidigare, men det var länge sedan. Självklart kan man beställa om man vill ha som matchar sin väska (hör av dig vid intresse). Jag blir glad av bra tips! Tack.
Gjorde några prover igår kväll i blandade färger och storlekar, några till mig själv, eller rättare sagt, till mina virknålar och till mina Hamonyspetsar. Perfekt! Tror att jag ska sy mig en ny stickväska i helgen också, det är något speciellt med fina tillbehör.

fredag 7 november 2008

Mer glad än duktig.


Nu har jag testat mitt mössmönster, hittade förstås några fel. Inte klokt hur svårt det är att få dem korrekta! Julia är inte här, så en trist hattstock får vikariera. Denna mössa fick en garnboll på sig och jag gillar det bättre. Blir bra tyngd i hänget, som min kloka son sa. Gjord i Heavens Hand (älskar färgskiftningarna i detta garnet!) Mönster och garn kommer snart att kunna köpas hos Garnhärvan.


Jag är väldigt svag för att sticka prover och gör ofta det mellan projekten för att få idéer. Sedan går jag ofta tillbaka till dem senare och tittar och blir glad av dem. Nördigt? Jäpp.


Jag spinner i himmelska fibrer (50/50 merino & soya) köpta på Etsy. En njutning och garnet blir väldigt vackert.

En sländväska är född nu på morgonen. Borde gjort massor av andra saker, men motivationen infann sig bara av att få brodera och göra en garnboll.
Av någon underlig anledning mer inspirerande än att plugga...
Sen är det ju fredag och då är jag alltid mer glad än duktig!

onsdag 5 november 2008

Vardag

Igår eftermiddag blev min son sjuk. Jobbigt, men så kan vardagen vara.
Idag har han ändå varit ganska ok och jag har sytt pocketfodral i några timmar (finns på Lilla Stickfrossa) samtidigt som Harry Potterfilm har varit igång.

Med brevbäraren kom paket från Bokus med kurslitteratur, men hoppsan det åkte med något annat också...
Har inte kollat så mycket i den än, verkar inte vara världens bästa och mest inspirernade bok, men helt ok och en dag som denna (är rastlös) var det verkligen underbart att få en bok!


Tillägg: förutom att jag är sjukt rastlös efter en dag inne är jag galet lycklig över utgången i det amerikanska valet! Woo Hoo!

söndag 2 november 2008

Virkade vantar




Dessa vantar i Do Redogarn är gjorda utifrån mitt "gamla" vantmönster. Krullarna är utbytta mot ribbvirkning och en angorakant. De ska skickas som en födelsedagspresent om ett tag.
Har hört att många virkar mycket hårdare än mig, vilket gör att vantarna kan bli lite för små. Har nu mätt och jag får 18 fasta maskor/ 10 cm i detta garn med virknål 4,5. Byt till större virknål eller lägg till några extra maskor om det behövs.
Tillägg:
Fått frågor om Do redogarnet. Jag har köpt mitt på Ullspinneriet som gör det, men har nu kollat med Marias garn och hon säljer det. Tipsa gärna om fler återförsäljare om ni vet någon! (går ju utmärkt att ta dubbelt visjö eller något annat fint, lätt som en plätt att ta bort eller lägga till några maskor!)

lördag 1 november 2008

Eget garn & två färger en mysig fredag


Fick en fråga i en kommentar om jag spinner något. Troligen var det en liten tanke om jag använder de fibrer jag mer än gärna inhandlar. Svaret är ja. Spinner en del, men på så många olika sländor och testar olika fibrer, så särskilt mycket färdigt resultat blir det inte, men jag lär mig och det är underbart kul!
Garnet ovan är klart, resten av ullen som blev över efter muddarna i entrådigt garn. Detta gjorde jag tvåtrådigt.


Igår var det en härlig fredag igen. Tidig eftermiddag var det dags att träffa stickvänner för en tvåfärgsdate med Heidi. Hon förklarade innan vi började hur otroligt lätt det hela var, vi höll en färg i varje hand och woo hoo så bra det fungerade! Tack Heidi!
Jag har provat förut, då var det inte alls så lätt, eller framförallt tyckte jag inte det var roligt då, men nu är jag fast. Väl hemma letade jag efter detta vantmönster precis överallt, utom på det ställe där det ligger. Hittade det inte. Köpte det för länge sedan och har inte haft lust förrän nu.
Jag vill bli en ordningsam person som alltid sätter in papper och mönster i märkta pärmar...

Provlapp från gårdagen